3 Temmuz 2009

Tüketici dernekleri tehdit altında!

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/601120090406011912970.jpg
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ''can güvenliğinin tehdit altında olduğu'' iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çetin, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdikten sonra Ankara Adalet Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜDEF'in kuruluşundan bu yana tüketicilerin hak ve çıkarlarını korumayı, geliştirmeyi amaç edindiğini, bunun için tek kuruş huzur ücreti almadıklarını, çoğu zaman dernek faaliyetlerini bile kendi olanakları ile karşıladıklarını anlattı.

''Bu mücadele birilerini çok rahatsız etmiş olacak ki son günlerde sadece dışarıdan tehditlerle değil, daha yakın tehditlere maruz kaldık'' diyen Çetin, ''can güvenliği'' nedeniyle dün kaymakamlığa, bugün de Cumhuriyet Savcılığına başvurduklarını ifade etti.

Son iki haftadır özel hayatının araştırıldığını, konut dokunulmazlığını ihlal eder şekilde evine girilmeye çalıştığını anlatan Çetin, şöyle devam etti:

''Oturduğumuz evin kapısının, apartman boşluğunun, doğal gaz sayacının fotoğrafları çekildi. Kimse yok zannedilerek eve girilmeye çalışıldı. Kullandığımız arabanın fotoğraflarını çektiler.

Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor. Tüketici hareketinden ve tüketici mücadelesinden rahatsız olanlar, çıkarları bozulanlar bizi yıldırmaya çalışacaklarını sanıyorlar. Bunların nedeni ya yasa dışı kullanmak üzere bilgi ve verilere ulaşmaktır ya da can güvenliğinin ihlali için, canımıza kast etmek için istihbarat çalışmalarıdır. Çünkü, bu tür çalışmaların sonucunda gelen saldırılar hedef olan kişinin canına yönelmiştir. Bizim bunlardan bir korkumuz yok. Yaptığımız mücadele de biz de ortadayız. Bu nedenle bugün müracaatta bulunduk.''

Çetin, bu işleri yapan kişilerin İstanbul plakalı bir araç kullandıklarını da kaydetti.

Son haftalarda TÜDEF ve TÜKODER adına sindirme amaçlı 100 bin liralara varan tazminat davaları açıldığını belirten Çetin, kendisi üzerine yoğunlaşan tehditlerin bu davalarla aynı döneme denk gelmesini tesadüf olarak gördüklerini söyledi.

Çetin, ''gizli açık hiçbir tehdit ve sindirme çabasının kendilerini yıldıramayacağını'' ifade etti.

''Konuyla ilgili şüphe duyduğunuz kimse var mı?'' sorusu üzerine Çetin, ''ellerinde delil olmadığını, ancak eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'la ilgili kasetleri yayanlarla aynı çevreler olduğu konusunda şüpheleri bulunduğunu'' söyledi.

www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum