4 Temmuz 2009

Vatandaşlar Elektrik Kesintilerinden Şikayetçi

Son zamanlarda sık sık yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki gösterirken, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), şebeke hatlarının eski olması, sıcakların etkisi ve aşırı yüklenmeden dolayı meydana gelen arızaların giderilmesi için ekiplerin çalıştığını bildirdi.
http://www.ilgazetesi.com.tr/wp-content/uploads/2009/01/elektrik-kesintisi.jpg
Midyat'taki elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlardan gelen şikâyetler odaları harekete geçirdi. Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası (ESO) Başkanı Yusuf Demirdağ, esnaf ziyaretinde bulunup şikâyetleri yerinde inceledi.

İlçede günde ortalama olarak 15 defa kesilen elektrikler yüzünden esnaf iş yapamaz duruma geldi. Elektrik kesintileri yüzünden dondurması bozulan pastaneleri, eti bozulan kasapları, gümüşçü ve kuyumcuları ziyaret eden oda başkanları, genel olarak bu sıkıntıların giderilmesi için kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. Günde 100'ün üstünde şikâyet telefonu aldığını ifade eden Midyat ESO Başkanı Yusuf Demirdağ, "Bu elektrik kesintileri yeter. Esnaf perişan oldu. Esnaf zarar ediyor" dedi.

Esnaflardan gelen şikâyetler üzerine Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ile yaptığı görüşmelerde, kesinti sebebinin trafo yenileme çalışması, şebeke yenileme ya da direkler yenileniyor gibi cevaplar aldığını belirten Demirdağ, bunların da tatmin edici cevaplar olmadığını söyledi. Demirdağ, "Sık sık kesilen elektrikler yüzünden televizyon, uydu alıcısı, buzdolabı ve çeşitli elektronik cihazların yandı. Bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Gün içinde Midyat'ın nüfusunun 150 bini bulduğuna işaret eden Şoförler Odası Başkanı Zeki Ayyıldız ise "Bu millete neden kimse çıkıp bir açıklamada bulunmuyor. Sanatkâr işini yapamıyor, esnaf kan ağlıyor. Evinde oturan vatandaşların cihazları yanıyor. Yetkililerin çıkıp kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, DEDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, şebeke hatlarının eski olması, sıcakların etkisi ile aşırı yüklenmeden dolayı arızaların meydana geldiği belirtildi. Bbugün itibarıyla ilçenin çeşitli mahallelerinde 6 ileti kablosunun kopması ve 1 trafonun aşırı yüklenmeden dolayı yanması yüzünden elektirik kesintileri meydana geldiğini ifade eden yetkililer, aksaklıkların giderilmesi için arıza ekibinin elinden geleni yaptığını duyurdu.
mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum