3 Ağustos 2009

Demir'den STK'lara ziyaret

Seçim bölgesi olan Mardin´de sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Ziyaretlerine devam ediyor.

Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Kızıltepe’de Resmi kurum ziyaretlerinden sonra, bazı oda başkanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

İlk olarak Kızıltepe Esnaf ve Sanatkar odasını ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, burada Oda başkanı Zeynettin Ayav ile bir süre görüştü, Esnaf ve sanatkarların sorunlarını anlatan Ayav, esnafın krizle birlikte zor durumda bulunduğunu,sanatkarların giderek yok olmaya başladığını, Büyük sermayeli marketlerin, kısa bir dönem sonra bakkalları ortadan kaldıracağını açıklayan Esnaf ve sanatkarlar odası Zeynettin Ayav, esnafın korunması ve desteklenmesi konusunda koruyucu tedbir ve yasların çıkması için Demir’den destek beklediklerini ve özellikle esnafın sağlık konusunda sıkıntıda olduğunu, bağ-kur borcundan dolayı sağlık karnesini kullanamadığı gibi yeşil kart uygulamasından da faydalanamadığını belirtip buna bir çözüm yolu bulunmasını isteyen Ayav ayrıca Zergan konusunda da destek beklendiğini belirtti. Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’de esnafın sıkıntılarını gidermek için Ankara da ilgili bakan ve müsteşarlar ile gereken temaslarda bulunacağını açıklayıp, Zergan konusunda gerek DSİ ile gerekse Belediye Başkanımız ile görüşmeler yaptığını, Zergan konusunda yapılması gereken herşeyi yapacaklarını ve bu sorunu en ortadan kaldırmayı kendisine görev seçtiğini belirten Demir, ancak kısa sürede sonuçlanması için Belediyenin bir Zergan kriz masası yada birimi oluşturması gerektiğini, seçilecek birimin sadece bu konuyutakip etmesi durumunda işlerin hız kazanacağını belirtti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasındaki ziyaretin ardından, Kızıltepe Ziraat Odası’na geçen Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ve beraberindeki partililer, Burada da Oda Başkanı Bedirhan Dinler tarafından kapıda karşılanan Demir, Oda başkanı Dinler tarafından çiftçi sorunları hakkında bilgi verildi, en büyük sorunlarının kuraklık olduğunu belirten Dinler GAP suyunun bir an evvel tamamlanması için bölge milletvekillerinin konuyu sürekli takip etmeleri gerektiğini açıkladı, Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’de konuyla ilgili olarak kuraklık konusunda tarım bakanıyla sürekli görüştüklerini, GAP konusunda ise Kızıltepe ovasını sulayacak kanalların ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların sürdüğünü en kısa zamanda çiftçimiz GAP suyunu kullanmaya başlayacak açıklamasında bulundu.

Bu iki oda ziyaretinin ardından Kızıltepe Şoförler ve Otomobilciler Odasını Ziyaret eden Demir ve beraberindekiler, burada da Oda başkanı Bedrettin Şahin ile bir süre görüşüp Şoför ve nakliyatçıların sorunları ele alındı. Kızıltepe Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Bedrettin Şahin özellikle Habur kapısında yaşanan sıkıntılara çözüm beklediklerini belirtirken, Demir’de yaptığı temas ve görüşmelerde yaşanan sıkıntıları Ankara dönüşünde hükümetin ilgili bakanlıklarıyla görüşüp çözüm yolu bulunmasını için çaba harcayacağını belirtti.

Bu arada Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Yol boyunca geçtiği yerlerde esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip işleri hakkında bilgi aldı.
www.kiziltepeajansi.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum