3 Ağustos 2009

İşte kilo vermenin faydaları

http://medya.zaman.com.tr/2009/08/03/kos1.jpg
Araştırmacılar, kilo vermenin, sadece kasvetli ruh halini önlemediğini, aynı zamanda obez hastalarda kalp hastalığı ve felç için risk faktörlerini azalttığını gösterdiler.

Study of Ingestive Behavior Derneği'nin yıllık toplantısında sunulan araştırmada, 6 aylık diyet programından sonra araştırmacılar, depresyonlu hastaların sadece zayıflamadıklarını, ayrıca depresyon belirtilerinde önemli iyileşmeler olduğunu ve kalp hastalığı ile felç için bir risk faktörü olan trigliserid oranında da düşüşler olduğunu tespit ettiler.

Yeni bulguların depresif obez bireylerin gerçekten de önemli ölçüde kilo verdiklerini ve bu kilo vermenin depresyon belirtilerini azalttığını ortaya çıkardığını söyleyen araştırmacılar, depresif ve depresif olmayan 51 kişi üzerinde uyguladıkları altı aylık zayıflama programı sonucunda, depresif kişilerde önemli ölçüde iyileşmeler görüldüğünü kaydettiler. Ayrıca, depresif kişiler ağırlıklarının yüzde 8'i kadar kilo verirken, depresyonda olmayanların toplam ağırlıklarının yüzde 11'i oranında zayıfladıkları belirtildi.

Glikozdaki önemli iyileşmelere ek olarak, insülin ve kötü kolesterolün hastalarda azaldığı ve ayrıca kalp hastalığı ile felç için önemli bir risk faktörü olan trigliserid oranında düşmeler olduğu görüldü.
Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum