3 Ağustos 2009

Kaymakam Onuruna Yemek

Midyat ilçesinde, tayini çıkan Kaymakam Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Hakim Mustafa Dinçer için bir veda yemeği düzenlendi.

Grand Estel Otelinde düzenlenen veda gecesine Kaymakam Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Albay M. İhsan Tavazar, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, Mardin Barosu Başkanı Avukat Mahmut Güven, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz, Hakimler, savcılar, avukatlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları katıldı. Yaklaşık beş yıldır Midyat'ta Kaymakamlık yapan Mustafa Yılmaz, Kırıkkale Vali Yardımcılığına atandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ise Samsun'un Bafra ilçesine atandı. Onurlarına verilen yemekte hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Veda gecesinde konuşan Kaymakam Mustafa Yılmaz, 4,5 yılda güzel günler geçirdiğini belirterek "Her şeyin bir sonu var. Biz devlet memuruyuz. Bulunduğumuz makamlar hizmet makamı, biz de hizmete talibiz. Nerede vatandaşlarımız var, bizlerde hizmetimizi en güzel şekilde görevimizi yaparsak, alnımızın akıyla bulunduğumuz yerde aldığımız maaşı hak edersek bizim için en büyük mutluluk odur" dedi.

Yılmaz ayrıca, Midyat'ta görev yapmanın ayrıcalık olduğunu söyledi. Yılmaz, terör belasının bitmesi ile buraların turizm cennetine aday şehir olduğunu belirtti.

Daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz da bir konuşma yaparak, yaklaşık 3,5 yıldır Midyat'ta görev yaptığını söyledi. Midyat'a tayini çıktığı gün biraz üzüldüğünü anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Mardin havaalanına indikten ve Midyat'a geldikten sonra ve burada görev yaptıktan sonra gerçekten çok farklı, çok gelişmiş yerler olduğunu gördük. İnsanların gerçekten farklı olduğunu, keyif için buralara medeniyetin beşiği denmediğini, keyif için birleşik devletlerin buralarda kurulmadığını burada görev yapınca zamanla anladık."

Midyat'ta çalışan avukat ve adliye personelinden övgü dolu sözlerle söz ederek çok uyumlu ve başarılı bir ekip ile görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Yılmaz, bütün arkadaşlarına teşekkür etti. Ardından çalıştığı personelden helallik istedi. Bu sırada bazı personel duygulu anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu da; Midyat için hizmet görevleri süresi içerisinde her türlü desteği aldıklarını, birlik, beraberlik, bütünlük ve uyum içerisinde kanunların el verdiği ölçüde birlikte görev yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Kaymakam Mustafa Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Hakim Mustafa Dinçer'e teşekkür ederek yeni görev yerlerinde başarılar diledi. Müzikli ve yemekli veda gecesinde Kaymakam Mustafa Yılmaz'a, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Hakim Mustafa Dinçer'e çeşitli hediyeler takdim edildi. Veda gecesi, canlı müzik eşliğinde Türkçe, Arapça, Kürtçe şarkılarla sona erdi.

Selahattin Erol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum