29 Ağustos 2009

Kiralık eczacı diplomasıyla büyük vurgun

İZMİR ve Mardin'de kiraladıkları eczacı diplomalarıyla eczane açan şebekenin, hastanelerdeki temizlik, güvenlik ve sağlık görevlileriyle işbirliği yaparak hastaların sağlık karnelerine, haberleri olmadan ilaç yazarak vurgun yaptığı ortaya çıktı.

İZMİR ve Mardin'de kiraladıkları eczacı diplomalarıyla eczane açan şebekenin, hastanelerdeki temizlik, güvenlik ve sağlık görevlileriyle işbirliği yaparak hastaların sağlık karnelerine, haberleri olmadan ilaç yazarak vurgun yaptığı ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan, aralarında 4 aylık hamile bir hastane personelinin de bulunduğu 17 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların bu yolla 1 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin reçete incelemelerinde usulsüzlük tespit edip suç duyurusunda bulunmasıyla İzmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Araştırmalarda, hastanede tedavi gören hastaların haberleri olmadan adlarına ilaç yazılarak dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Bu yolla yaklaşık 1 milyon liralık haksız kazanç sağlandığı anlaşıldı.

İKİ İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Kimleri belirlenen şebeke elemanları ve bu kişilerle işbirliği yapan hastane personeli takibe alındı. Şebekenin faaliyetleriyle ilgili belgelerin elde edilmesinin ardından da İzmir ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda, eczane sahipleri M.N. (39), S.A. (39), A.Ş. (57), emekli eczacı A.K. (57), eczane çalışanları B.K. (28), İ.A. (22), T.Ö. (19), M.T. (26), F.Y. (40), hastanelerde çalışan temizlik ve güvenlik görevlileri B.D. (28), Y.D. (53), N.D. (24), U.Z. (26), K.G. (28), E.G. (32), A.Y. (35) ile hastane memuru M.A. (28) gözaltına alındı. Zanlılardan F.Y.'nin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Arama yapılan yerlerde ise, çok sayıda ilaç kupürü ile reçeteler ele geçirildi.

REÇETE BAŞINA PİRİM VERMİŞLER

Gözaltındaki zanlıların verdiği bilgiler şebekenin vurgunda izlediği yöntemi de ortaya çıkardı. Hastanelerdeki temizlik, güvenlik ve sağlık personeliyle işbirliği yapan şebekenin, hastaların haberi olmadan pahalı ilaçların yer aldığı reçeteler yazdıkları, adlarına rapor düzenleyip yazdıkları ilaçları, eczaneden alınmış gibi gösterdikleri saptandı. Diploma kiralayıp eczane açan zanlıların ayrıca, kendilerine ilaçların kupürleriyle reçete getiren kişilere ise pirim verdikleri öğrenildi. Zanlılar işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum