26 Eylül 2009

Gap Eylem Planı Ve Sodes Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gap kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın sağlanmasına yönelik olarak GAP Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Sosyal Destek Programı(SODES) hakkında DPT Müsteşarlığınca finanse edilecek projelerin uygulama usul ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gap kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın sağlanmasına yönelik olarak GAP Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Sosyal Destek Programı(SODES) hakkında DPT Müsteşarlığınca finanse edilecek projelerin uygulama usul ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü yetkillileri, kamu ve özel sektör temsilcileri ile STK’lar katıldı.

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerinin sunumu ile başlayan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, bu projelerin amacının istihdamı arttırmak, kültür, sanat ve sportif faaliyetleri teşvik etmek ve geliştirmek, sosyal alanlarda toplumun eğitimini temin etmek ve bölgesel kalkınma çerçevesinde gerekli altyapının sağlanması olduğunu ifade ederek, “DPT değerlendirmesini yaptı ve başvurular içinden 111 projeyi kabul etti. Bizler 60 Trilyonluk proje sunmak istedik ama 30 Trilyonluk proje sunmamız istendi ve gerekli çalışmalar yapıldı. Genellikle eğitim ağırlıklı projeler kabul gördüğünden bu duruma en çok ben sevindim. Zira eğitim olmadan kalkınma da olmaz. Ayrıca bu çalışmalara bu kadar katılım olması ve her kesimden insanın bu projelere ilgili olması beni çok sevindirdi. Fakat bu projeler için aktarılan kaynakların etkin ve çok verimli harcanması lazım. Bu paralarda “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu yüzden çok hassas davranılması lazım. Günübirlik değil geleceğe dönük projeler üretmek ve başarılı olmak lazım. Eğer DPT tarafından destek görmek istiyorsak projeleri çok başarılı bir şekilde yürütmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Süzer’in konuşmasının ardından sunum yapan yetkililer , SODES ve GAP Eylem Planının amaçlarını anlatarak, SODES için DPT’nin bütçesine konulan ödeneğin dağıtımı, kullanımı, izlenmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesiyle ilgili olarak katılımcılara bilgi verdiler.

SODES’in kapsamı hakkında da bilgi verilen toplantıda GAP Bölgesinde yer alan Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Şırnak, Adıyaman, Siirt, Kilis ve Gaziantep illerindeki valiliklerin, İl Özel İdarelerinin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının, meslek örgütlerinin, belediyelerin, mahalli idare birliklerinin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının SODES uygulama usul ve esaslarında gösterilen öncelikler kapsamındaki istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanındaki projeleri için verilecek ödeneklerin tahsisi, harcanması ve denetimine dair hükümleri kapsadığı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum