27 Eylül 2009

Mardin’de Mezopotamya Uçurtma Şenliği

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Martı Uçurtma Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen 1.Mezopotamya Uçurtma Festivali 4 Ekim Pazar günü Tren İstasyonu Demiryolu yanında yapılacak.

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Martı Uçurtma Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen 1.Mezopotamya Uçurtma Festivali 4 Ekim Pazar günü Tren İstasyonu Demiryolu yanında yapılacak.

Festival saat 11:00 da başlayacak ve gün boyu sürecek. Mardinli uçurtmacıların yanı sıra İstanbul¸ Ankara ve Kütahya’dan gelecek olan uçurtmacılar dev uçurtmaları ile bir renk şöleni sunacak. Uçurtmacılar ayrıca iki ipli spor uçurtmaları ve 30 metrelik kuyrukları ile gösteri yapacaklar.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Mezopotamya Uçurtma Festivali¸ Mardin Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Martı Uçurtma Kulübü (www.ucurtmakulubu.com/forum ) tarafından düzenleniyor ve Mardinli uçurtma severlerin de katkılarıyla geleneksel bir etkinlik olması hedefleniyor.

O gün yaşlısı genci¸ kadını erkeği tüm Mardinliler hep birlikte uçurtma uçurmaya davetli. Çocuklar için değişik sürprizler var. Festivalde ayrıca 3 dalda yarışmalar olacak. En yükseğe çıkan uçurtma ve yardım almadan uçurtma uçuran en küçük uçurtmacı ile en yaşlı uçurtmacılara bazı küçük hediyeler ve plaket verilecek.

Uçurtmalar kültürümüzün bir parçası ve yıllardır bizimle. Çocukluğumuzun en güzel anılarında uçurtma var. İpinden tuttuğunuz uçurtma sizi ruhunuza bağlıyor ve sizi günlük sıkıntılarınızdan koparıyor.

Gelin o gün hep birlikte uçurtma uçuralım.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum