4 Eylül 2009

Saddam Rejiminden Kaçan Iraklı Konsolos Geçimini Gözleme Satarak Sağlıyor

Saddam Rejiminden kaçarak Türkiye’ye sığınan Iraklı Konsolos İlyas İbavi, Mardin’de gözleme satarak ailesini geçindiriyor.

11 yıl önce Saddam’ın baskıcı rejiminden kaçarak eşinin Türkiye’deki akrabalarının yanına sığınan 59 yaşındaki Iraklı Konsolos İlyas İbavi, okula gönderdiği 6 çocuğunu okutmak için hayırsever işadamlarından yardım bekliyor.

Saddam Rejimi döneminde Irak Devleti adına dünyanın birçok ülkesinde konsolos olarak görev aldığını belirten İlyas İbavi, “Irak Dışişleri Bakanlığı bünyesinde 21 yıl boyunca Portekiz Lizbon’da, İsviçre Bern’de, Yunanistan Atina ve Somali Mogadishu’da görev yaptım. Saddam rejimindeki baskı döneminde abar topar emekliye sevk edildim. Irak’taki baskılar devam edince mecburen kendi vatanımı terk etmek zorunda kaldım.”dedi.

İngilizce ve İspanyolcanın yanında Arapça’yı da ana dili olduğu için çok iyi konuştuğunu işaret eden İbavi, uzun süre iş aradığını ancak iş bulamayınca etrafındaki arkadaşlarının imece usulü desteği ile bir gözleme işyeri açtığını anlattı. Uzun süren bürokratik işlemlerden sonra iki yıl önce Türk vatandaşlığına geçtiğini hatırlatan İbavi, aile geçimini sağlamak ve okula giden 6 çocuğunun masraflarını karşılamak için gözleme satmak zorunda kaldığını ifade etti.

Irak usulü Ramazan gözlemeleri yapan konsolos İlyas İbavi’nin eşi Fatma İbavi, eşine destek çıkmak için hasta olmasına rağmen çalıştığını söyledi. Çocuklarından Muna(17), Meyis(16), ve Muhammed(15)’in lise eğitimi Mustafa(13), Munir(10) ve Mubin(9)’in de ilköğretim eğitimi aldığını kaydeden Fatma İbavi çocuklarının geleceği için hayırsever işadamlarından destek beklediğini belirtti.

Lise son sınıfa giden Muna İbavi ise önümüzdeki sene gireceği ÖSS Sınavına hazırlandığını belirterek hayırsever işadamlarından dershaneye kayıt olmak için destek beklediğini söyledi.

Nezir Güneş

Not:
Iraklı Aileden gözleme alarak destek olmak isteyen okuyucularımız için İbavi Ailesinin adresi:

Tandır Gözleme Evi
Sevgi Tıp Merkezi Acil Servisinin karşısı
Yenişehir
Telefon: 2127633

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum