27 Eylül 2009

Solucan, trojan ve virüslere karşı karıncalar geliyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/09/27/karinca.jpg
İnternette dolaşan sayısız solucana karşı yeni bir güvenlik önlemi geliyor: Karıncalar!

Solucan, trojan ve kötü amaçlı yazılımlara karşı artık karıncalar sayesinde korunabileceksiniz. Nasıl mı?

Karıncalar diyince nasıl bir tepki verdiğinizi tahmin edebiliyoruz. Ama merak etmeyin. Bahsettiğimiz gerçek bir karınca değil. Ağınızda adeta bir karınca gibi hareket eden bir yazılım anormal aktiviteleri bulup bunları tanımlıyor.

Pasifik Kuzeybatı Ulusal Araştırma Laboratuarı'nda bilim adamı olarak araştırmalar yapan Glenn Fink ve ekibi altı bacaklı ve en çalışkan canlı olarak bilinen karıncaları örnek alan ve veri toplayıcı sensorlara sahip bir yazılım üzerine çalıştığını bildirdi. Fakat tam olarak ta karıncanın taklit edilmediği de edindiğimiz bilgiler arasında. Örneğin; karıncalar yiyecek bulduklarında diğer karıncalara yiyeceğe nasıl ulaşacakları hakkında adeta kılavuzluk yapıyor; fakat üzerinde çalışılan uygulamanın böyle bir yeteneğe sahip olduğu söylenemez.

Ama Fink'in söylediğine göre uygulamanın daha fonksiyonel yanları var. Karıncaların her biri farklı noktaları kontrol ediyor. Bir karınca ağ trafiğini kontrol ederken diğeri CPU kullanımı hakkındaki bilgileri kontrol ediyor.

Test aşamasında gayet başarılı olduğu söylenen yazılımın solucanları tespit etmesi yanında bazı yüksek öncelikli kurallarında düzenleme yapılması gerektiğini de Fink'in açıklamasından öğreniyoruz. Bu uygulama ile ilgili daha fazla bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağız.
Kaynak: www.chip.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum