18 Ekim 2009

31. Kıtalararası Avrasya Maratonu başladı

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/18/ym_kosu1_k.jpg
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31'incisi düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun startı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31'incisi düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun startı verildi.

Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakası ayağının 800 metre üst bölümünden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek olan maraton ile 15 kilometrelik koşunun startını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak verdi.

Organizasyon nedeniyle sabah saat 08.30'dan itibaren, yarış güzergahı trafiğe kapatıldı.

Anadolu yakasında Acıbadem Köprüsü'nden itibaren, Anadolu yakasında ise Barbaros Bulvarı, Beşiktaş, Kabataş sahil yolu, Haliç Köprüsü, Haliç sahil yolu Eyüp sapağına kadar, Saraçhane, Aksaray, Yenikapı, Yedikule, Bakırköy ve Ataköy sahil yolu, Sarayburnu ve Sultanahmet güzergahlarında yarış nedeniyle trafik akışı olmayacak.

AVRASYA MARATONU'NDA İNTİHAR ŞOKU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31'incisi düzenlenen Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun startı verildi.

Avrasya Maratonu'nun yapıldığı esnada bir kişi kendisini Boğaziçi Köprüsü'nden atarak intihar etti.

Avrasya Maratonu'nun halk koşusu bölümünde Boğaziçi Köprüsü'nde intihar gerçekleşti. 10:00 sularında üzerindeki giyeceklerin bir kısmını çıkartan şahıs, kendisini Boğaziçi Köprüsü'nden attı. (CİHAN)

ERKEKLERDE ETİYOPYA, BAYANLARDA AZERBAYCAN

31. Kıtalararası Avrasya Maratonu organizasyonu içinde yapılan 15 kilometrelik koşuda erkeklerde Etiyopyalı Henok Teseaye Heyi, bayanlarda ize Azerbaycan'dan Mare İbrahimova birinci oldu.

Maraton ile birlikte start verilen ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren yarışta erkeklerde Etiyopyalı Heyi 45.18'lik derecesiyle ilk sırayı alırken, aynı dereceyi elde eden Azerbaycan'dan Tilahun Aliyev ikinci, 45.19'luk derecesiyle Etiyopyalı Debebe Woldsenbet ise üçüncü sırayı aldı.

Erkeklerde Türk atletlerden Murat Ertaş, 46.13'lük derecesiyle 8, Abdülkadir Türk ise 46.26 ile 10. olabildi.

Bayanlarda ise Azeri İbrahimova 50.56'lık derecesiyle birinci olurken, aynı ülkeden Layes Abdullayeva 51.11 ile ikinci, Etiyopyalı Etenesh Diro ise 51.21'lik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.

Bayanlarda Türk sporculardan Binnaz Uslu 54.43 ile 7., Esra Güllü 57.33 ile 8., Yasemin Erdoğan ise 1.01.42 ile 10. oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum