28 Ekim 2009

Akşam yazarına "Rojin" Tepkisi

AK Parti Mardin milletvekili Mehmet Halit Demir, Sanatçı Rojin’le ilgili sözlerinden dolayı, Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut’a “Mahluk” benzetmesinde bulunarak sert tepki gösterdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifehd.jpg
Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut’un 24 Ekim tarihli köşe yazısında “PKK Teröristi Olmadığıma Pişmanım” başlıklı yazısında Kürt kökenli sanatçı Rojin’e itafen “Bugüne kadar hoşlandığım bir PKK'lı bir kadın henüz görmedim ama olsun. Dağda bulamazsam da bir hücre oluşturup, şehri basıp Rojin'i dağa kaldırıverirdim olur biterdi.”şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren Milletvekili Halit Demir, gerek donanımı ve gerekse de sanatıyla Türkiye’nin sevilen Sanatçısı Rojin’i kökeninden ötürü cinsi sapıklıklarına uygun bir karakter olarak seçmesinin altında derin bir anlam yattığına işaret etti.

Milletvekili Mehmet Halit Demir, Serdar Turgut denen mahlûk, bütün Kürtleri potansiyel birer PKK’lı olarak gösterdiği yazısında; “Gerek donanımı gerek sanatı be gerekse şarkılarıyla; halkların arasındaki kardeşliğe vurgu yapan bir sanatçının özelinde Kürt halkına akla zarar yakıştırmalarda bulunmuştur. Herkes gibi olayı bende medyadan öğrendim, cinsi sapıklılığını ülkenin asli unsuru olan Kürtlerden gelme sevilen bir sanatçı üzerinden asıl amacı olan Kürt halkına ağıza alınmayacak kadar ağır ifadelerle saldırması aslından Kürtlere olan içindeki öfkeyi gün yüzüne çıkarmıştır. Ne idüğü ve nereden geldiği belli olmayan sözüm ona bu yazarın amacı Kürt halkını galeyana getirmekten başka amaç taşımadığı aşikardır. Türk basınının önemli kilometre taşlarından biri olan Akşam Gazetesi’nde yazarlık kisvesi altında; içindeki nefreti satırlarına yansıtarak bu ülkenin birlik ve beraberliğinin temeline dinamitler yerleştirme çabasında olan bu mahlûka söylenebilecek en ağır sözlerin bile iltifat gelebileceğine inandığım için kendisini sadece kınamakla yetinmek istiyorum.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum