12 Ekim 2009

Aşiti Aşireti'nden Muhteşem Düğün

Kızıltepe ilçesinde yerleşik olan Aşiti Aşiretinin lideri merhum Hıdır Keleş’in mühendis oğlu Orhan Çeçen ile Ömerli ilçesinin köklü ailelerinden Altındağ ailesinin öğretmen kızı Vildan Altındağ, muhteşem bir aşiret düğünü ile yaşamlarını birleştirdiler.

Ak Parti İl Encümen üyesi olan mühendis Orhan Çeçen ile öğretmen Vildan Altındağ, düğün töreni için Büyükdere köyü meydana kurulan dev çadırlarda misafirlerin onuruna verilen düğün yemeği ile sona erdi.

Mardin Valisi Hasan Duruer, Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç’un da hazır bulunduğu düğüne rahatsızlığından dolayı katılamayan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ise dev bir çelenk ve mesaj yolladı. Yörenin ileri gelen aşiret liderlerini de buluşturan düğüne yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yörenin seçkin mahalli sanatçılarının sahne aldığı muhteşem düğün töreni 5 gün sürdü. Aşiret düğünlerinde alışıla gelmiş havaya silah sıkma görüntülerinin yaşanma olasılığına karşın alınan yazılan pankart tedbiri ise dikkat çekici idi. (Lütfen Silah Atmayın” yazılı pankarta tam anlamıyla uyduğu görünen davetliler, hep bir ağızdan söylenen yöresel şarkılar eşliğinde oluşturdukları geniş halay halkalarında oyun oynayıp gönüllerinde eğlendiler. Havaya silah sıkma yerine havai fişek ve ışık gösterileriyle ışıldayan gökyüzünün altında halay çeken davetlilerin başından aşağı dolarlar saçan damadın kardeşi M. Ali Çeçen’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Büyükdere köyü’nde kurulan 5 dev çadırda ağırlanan misafirler; tonlarca et tüketilerek hazırlanan düğün yemeğinin yenilmesinin ardından oluşturulan uzun araç konvoyu eşliğinde gelin köye getirildi. Yapılan takı töreninin ardından düğün sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum