18 Ekim 2009

Atlanta’da Mardin Rüzgarı Esecek

Atlanta eyaletinde düzenlenecek olan festivalin onur konuğu olan Mardin ekibi festival boyunca çeşitli etkinlikleri imza atacak. El sanatları, Süryani ilahi korosu, gümüş telkari, bakırcılık sanatı, el oymacılığı, fotoğraf sergisi yanı sıra Mardin müzik ekibi dört ayrı dilde çeşitli şarkılar seslendirecek.

İstanbul Center tarafından 17-18 etim tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Atlanta eyaletinde düzenlenecek olan 7. Atlanta Türkiye Festivali hazırlıkları tamamlandı.

Atlanta eyaleti jimmy Carter Bulvarında düzenlenecek olan festival mehter takımı gösterisi ile başlayacak. Ardından Mardin Reyhani Folk Dancıng and Musıc PERFORMANCES Mardin Reyhani halk oyunları ile devam edecek. Türk halk dans gösterisi, Kukla ve Semazen gösterisi, el sanatları sergisi, Ahıskan Halk Dansları, Süryani İlahi Korusu, Mardin Müzik Ekibi Türkçe, Kürtçe, Arapça Süryanice türküleri ile festivale renk katacak. Ömer Faruk Tekbilek Konseri ve ile devam edecek olan Türk festivalini 15 bin kişinin katılması bekleniyor.

Tradıtıonal Turkısh Musıc Chorus Atlanta Türk Festivalinin açılışına Türkiye’den festivalin onur konuğu olarak Mardin valisi Hasan Duruer, Manisa Milletvekili, AK parti başkan yardımcısı Hüseyin Tanriverdi, Mardin Milletvekili Gonul Bekin Şahkulubey, Tokat Milletvekili Dilek Yuksel, İstanbul Center Genel Muduru Tarık Çelik, GA Eyalet senatoru Ms. Renee Unterman, GA Eyalet Senatoru Curt Thomson, Vernon Keenen ve Georgia Bureau of Investigation Baskani Dale Mann, Georgia Bureau of Investigation Direktoru FBI Atlanta Baskani Mr. Gregory Jones, Norcross Sehri Belediye Baskani Bucky Johnson, Ukrayna Amerikan işadamları derneği başkanı Svitlana Sweat ve çok sayıda Sivil Toplum örgütü yanı sıra Amerika’da yaşayan 6 bin dolayında Türk’ün katılması bekleniyor.

Geleneksel olarak Atlanta eyaletinde düzenlenen Türkiye festivali büyük beklenenin üzerinde büyük ilgi gördüğünü belirten İstanbul Center Genel Müdürü Tarık Çelik, üç aydan beri festival için hazırlık yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin kültürünü örf adetlerini yanı sıra el sanatlarını Atlanta’da tanıtacaklarını ifade eden Çelik, “Burada yaşayan her birçok medeniyetten oluşan farklı toplulukları bir araya getiriyoruz. Türkiye’nin tanıtımında büyük rol oynayan festivalin bu yil ki onur konuğu olarak Mardin’i seçtik. Farklı kültürleri ve dinleri festivale renk katacağına inanıyorum.”dedi

ATLANTA’DA MARDİN RÜZGARI ESECEK

Atlanta eyaletinde düzenlenecek olan festivalin onur konuğu olan Mardin ekibi festival boyunca çeşitli etkinlikleri imza atacak. El sanatları, Süryani ilahi korosu, gümüş telkari, bakırcılık sanatı, el oymacılığı, fotoğraf sergisi yanı sıra Mardin müzik ekibi dört ayrı dilde çeşitli şarkılar seslendirecek.

Atlanta düzenlenen Türk festivaline 36 kişilik gurup ile katıldıklarını belirten Mardin valisi Hasan Duruer, festival kapsamında iki gün boyunca Mardin’i Amerika’da tanıtacaklarını söyledi. Duruer “Festivalde gümüş el sanatları, yöresel ahşap oymacılığı, bakır sanatı, el oymacılığı yanında Süryani cemaatinin ilahi gurubu festival boyunca koro eşliğinde Suryanice ilahiler söyleyecek. Ayrıca Mardin müzik grubuda Arapça, Süryanice, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla festivali renklendirecek. Mardin’i tanıtmak için bu tür festivaller çok büyük önem taşıyor. Sağolsun İstanbul Kültür Center genel Müdürü Sayın Tarık Çelik beyin destekleri sayesinde bu etkinliğe katıldık. İnşallah festival boyunca hem Türk hem de Ameraka’lı dostlarımıza güzel bir etkinlik düzenleriz.”şeklinde konuştu.

Şeyhmus Edis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum