18 Ekim 2009

Azad Yıldırım, Mardin Barosunun yeni başkanı seçildi

Mardin Barosu’nun bugün yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında Avukat Azad Yıldırım Mardin Barosunun yeni başkanı seçildi. 2 listenin yarıştığı seçimlerde Avukat Azad Yıldırım 59 oy alırken Avukat Şeyhmus Kasap ise 38 oy aldı.

Mardin Barosu’nun bugün yapılan seçimli olağan genel kurul toplantısında Avukat Azad Yıldırım Mardin Barosunun yeni başkanı seçildi. 2 listenin yarıştığı seçimlerde Avukat Azad Yıldırım 59 oy alırken Avukat Şeyhmus Kasap ise 38 oy aldı.

Mardin Barosu'nun sabah saatlerinden beri devam eden olağan genel kurulu Mevcut başkan Mahmut Güven'in yeniden aday olmadığı, Azad Yıldırım ile Şeyhmus Kasap’ın başkanlık için yarıştığı seçimler büyük bir heyecana sahne oldu.

Mardin Barosu üyeleri kongreye büyük ilgi gösterdi, katılımın yüzde 80 civarında olduğu açıklandı. Kongrede 133 üyeden 106'sı sandık başına gitti.

Divan Kurulu başkanlığını avukat Cemal Artık’ın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Baronun eski başkanı Mahmut Güven, “Baroların iki işlevi var. Birisi meslek sorunlarıyla ilgilenmek diğeri de hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak. Her ikisi ile ilgili de Mardin Barosu olarak bugüne kadar çok güzel çalışmalara imza attık. Barolar ve avukatlar üstlendikleri görevleri sebebi ile vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvencesidirler. Avukatlar ve barolar aslında kamunun vicdanıdırlar. Bu özelliklerinden dolayı avukatlar, kamu adına belli bir tavrı temsil etme ifade etme ve biçimlendirme yetkisine sahip kişiler olmak zorundadırlar. ”dedi.



21 oy fark attı

Kullanılan oylardan 9'u seçersiz sayılırken, Azad Yıldırım 59 oyla Mardin Barosu'nun yeni başkanı oldu. Diğer aday Şeyhmus Kasap ise 38 oyda kaldı. Rakibine 21 oy fark atarak seçimi kazanan Azad Yıldırım’ı ilk tebrik eden kişi ise Şeyhmus Kasap oldu. Seçim çarşaf listeyle gerçekleşecek.

Büyük Mardin Otelinde gerçekleşen genel kurulda oy kullanma işlemi yaklaşık üç saat sürdü. Başkan ve yönetim kurulu adayları otel girişinde üyeleri karşılayarak, destek istedi. Demokrasinin en güzel örneğinin yaşandığı baro seçimlerinde seviye hiç bozulmadı. Yer yer kulislerin yapıldığı seçim gününde verilen mesajlar hep baronun kazanması yönündeydi. Mevcut başkan Mahmut Güven ise seçim günü en çok çalışan kişilerden biriydi. Özellikle sayım konusuna oldukça hassas davranan Güven, bir orkestra şefi gibi kongreye ağırlığını koydu.

Saat 17.00'de sandıkların açılmasının ardından sayım başladı. Sandıklarda görev alan yetkililer zarfları dikkatle açarak tek tek işaretledi. Heyecanın üst seviyede olduğu dakikalarda avukatlar sayımın yapıldığı seçim kuruluna yaklaştıkça, sandık görevlileri tarafından sık sık ikaz edildi. Daha önceki seçime göre katılımın üst seviyede olması sevinç yaratırken, baronun yeni başkanı Azad Yıldırım kongre sonunda ayrıca bir teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım, konuşmasında Mardin Barosunun çalışmalarını üst seviyede devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Ayanoğlu’ndan destek sözü

Kongreye katılan ve kendisi de avukat olan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, yaptığı konuşmasında baronun daha aktif ve verimli çalışması için belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi. Baronun yeni seçilen yönetimine başarı dileklerinde bulunan Ayanoğlu, baronun isteği doğrultusunda belediyeye ait arazilerin müsait olması halinde kendilerine destekçi olabileceklerini sözlerine ekledi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum