30 Ekim 2009

# Enerji Bakanı Yıldız, elektriğe zammın sinyalini verdi

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C0004242451767812.jpg
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Bir no'lu, iki no'lu tarifelerle alakalı olarak bu tarifeleri düzenlediğimiz anda yüzde 5,6 civarında elektriğe bir zam gelecek'' dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) düzenlediği ''3. OSB Enerji Zirvesi''nin açılışında konuşan Yıldız, son 19 günde 7 civarında ülkeye seyahat ettiklerini ve Türkiye adına bazı girişimlerde bulunduklarını, arz güvenliğiyle ilgili olarak Türkiye'nin kısa, orta ve uzun vadeli bağlantılarını yapabilecek görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yıldız, global kriz nedeniyle tüketimde düşüşler yaşandığını, büyüme hedeflerine ilişkin olarak 2009 rakamlarının revize edildiğini hatırlatarak, ''Bu, bizi rehavete sürüklememeli. Gerek özel sektör gerek kamu, bu manada tedbirlerini almalı'' dedi.

Türkiye'nin coğrafyasından kaynaklanan jeopolitiğini iyi değerlendirmek yönünde şu an gelinen noktayı memnuniyet verici olarak tanımlayan Yıldız, şunları kaydetti:

''Nabucco ile başlayan anlaşmaların, Rusya Federasyonu ile beraber bir proje paketiyle halledilmiş olması, Azerbaycan'la yaptığımız görüşmelerin önümüzdeki süreçte olumlu manada sonuçlanacağı kanaatimiz, 1998 yılında yapılan 16 milyar metreküplük doğal gaz anlaşmasının bir türlü hayata geçirilememiş olmasıyla beraber Türkmenistan'da son geldiğimiz noktada önümüzdeki süreçte onun da kaynak ülkesi olarak ülkemizden geçişi, en son Irak ve İran'daki yaptığımız görüşmelerde çok olumlu sonuçlar almamız, inşallah önümüzdeki süreçte Türkiye'nin arz güvenliğiyle alakalı iyi bir noktaya geleceğini göstermektedir.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum