20 Ekim 2009

Belediye İki arsa karşılığında 30 milyon TL burcunu sildirdi

68 milyon borçla Türkiye’de en fazla borcu olan belediyeler arasında bulunan Mardin Belediyesinin 30 milyonluk vergi borcuna af geldi.

Mardin AK Parti Milletvekili Gönül Bekim Şahkulubey ile Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun girişimleri sonucu, belediyenin hazineye devir ettiği iki arsa karşılığında Mardin Belediyesi’nin otuz yıldır biriken 30 milyonluk vergi borcu sorunu çözüldü.

Mardin Belediyesi’nin hizmet götürme yolundaki en büyük engeli olan 30 yıllık kronik vergi borcunun tasfiyesi için Mardin Belediyesi’nin hazırladığı planının Maliye Bakanlığı tarafından kabul edildiği açıklandı. Açıklamanın ardından Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir ile Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, belediyenin borcu ile ilgili protokolü imzaladı.

Yaklaşık yedi ay önce belediye yönetimini devraldıklarına dikkat çeken Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, vergi borcunun tasfiye edilmesinin Mardin için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Başkan Ayanoğlu,’Mardin Belediyesi’ni otuz yıllık kamburdan kurtardık.30 trilyonluk borcu bitirdik. Artık hizmet yolunda daha hızlı ve büyük adımlar atacağız.Halkımıza hayırlı olsun.’dedi.

Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir, Başkan Ayanoğlu’nun kimsenin cesaret edemediği bir konuya el attığına dikkat çekerek; “Vergi borcunun bitirilmiş olması çok büyük bir olaydır” dedi.

Maliye Bakanının ödeme planını imzalayarak Mardin Defterdarlığına göndermesinin ardından Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir, defterdarlık binasında belediyenin yaklaşık 30 trilyonluk borcunu bitiren protokole imza attı.

Başkan Ayanoğlu, belediyenin borcunun tasfiye edilmesi ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum