14 Ekim 2009

Bilge Köyünde Keşif Yapılacak

Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülen davanın ikinci duruşmasında mahkeme, saldırı tarihindeki hava şartlarına benzer bir günde köyde keşif yapılmasını kararlaştırdı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 9 tutuklu sanık ile bazı müştekiler ve avukatlarının katıldığı duruşma 2 saat 50 dakika sürdü.

Alınan bilgiye göre, 18 yaşından küçük sanık nedeniyle kapalı görülen duruşmada, önceki celse ifadeleri alınan bazı müştekiler tekrar söz alarak ek ifade verdi.

Sanıklardan 6'sının avukatı Eşref Kaya da duruşmada, bazı tanık ifadelerinde çelişkiler olduğunu öne sürdü.

Bu arada, önceki celse alınan ara karar gereği, bazı maktul ve müşteki yakınlarının Mardin'de talimatla alınan ifadeleri, Çorum Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. Bazı ifadelerin gönderilmesinin ise halen beklendiği öğrenildi.

-KÖYDE KEŞİF YAPILACAK-

Mahkeme Heyeti, saldırı tarihindeki hava şartlarına benzer bir günde Bilge köyünde keşif yapılarak, dosya kapsamındaki ifadelerin doğruluğunun araştırılmasını kararlaştırdı.

Keşif, yazılan müzekkere doğrultusunda, Mazıdağı Asliye Ceza Mahkemesince yapılacak.

Benzer hava şartlarının hangi tarihlerde olacağı konusu ise Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinden sorulacak.

Saldırının gerçekleştiği yerde aydınlatma ışığı olup olmadığı da araştırılacak.

-BEBEĞE DNA TESTİNDEN VAZGEÇİLDİ-

Mahkeme Heyeti ayrıca, sanıklardan M.Ç'nin eşi F.Ç'nin yaklaşık bir ay önce doğurduğu bebeğe DNA testi yapılmasından da vazgeçti.

M.Ç'nin eşi ile maktul F.Ç. arasında ilişki olduğunu görmediğini söylediği, eşi F.Ç'nin de böyle bir ilişkiyi ifadelerinde reddettiği, mahkemenin de bu beyanlar doğrultusunda DNA testinden vazgeçtiği bildirildi.

Mahkeme Heyeti, 9 tutuklu sanığın tutukluluğunun devamına karar verdiği duruşmayı 20 Kasıma erteledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum