20 Ekim 2009

Demir: Barış Grubu demokratik açılıma katkı sağlayacak

AK Parti Mardin Milletvekili Halit Demir, Abdullah Öcalan’ın talimatı ile Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan Barış grubunun, Türkiye’nin gündeminde olan demokratik açılıma katkı sağlayacağını söyledi.

Demir, Habur Sınır Kapısından giriş yapan Barış Grubunun bu tavırları ile bir nevi Türkiye’yi kendi ülkeleri olarak gördüklerini ve buradaki bütün halklarla birlikte yaşamayı kabullendikleri için geldiklerini dikkat çekti.

Bu insanların Türkiye’ye silahsız bir şekilde giriş yapmalarını “Bu insanların Kürtler ve Türklerin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul ettiklerinin göstergesidir” şeklinde yorumlayan Demir, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu insanlar Türkiye’deki diğer halklarla birlikte yaşamak istediklerini ifade ediyorlar. Bu insanların amacı birlikte yaşamaktır. Türk Hukukuna güvendikleri için her şeyi göze alıp Türkiye’ye giriş yapmışlardır. Bu insanlar bu ülkenin bir parçası olduğunu ifade ettiler. Bu düşüncelerle kendilerine Barış Grubu ismini veren bu insanların ülkemizdeki Kürt Halkının yaşam koşullarını iyileştirme amacını güden demokratik açılıma katkı sağlayacağına inanıyorum.”

DEMOKRATİK AÇILIM KARŞILIKLI ADIMLARLA SOMUTLAŞACAK

Türkiye’nin son 10 yıllık sürecinde devletin üst düzeyinde devrim niteliğinde yapılan düzenlemelerle ülkenin artık yavaş yavaş rahat nefes almaya başladığını söyleyen Demir, “AK Parti hükümetimiz tarafından konusunda uzman kişiler tarafından sürdürülen bu düzenlemelerin meyvelerini almaya başladık. Suriye ile aramızda vize işlemlerini kaldırmamızda bu meyvelerden biridir. Demokratik açılım da bu meyvelerden biridir. Bu süreçte hükümetimizin attığı adımlara örgütün de karşılık vermesi, kendi anavatanları olan Türkiye’ye sığınmaları, karşılıklı atılan adımlar olarak görüyorum. İnşallah bu karşılıklı adımlar biraz daha somutlaşacak. Bu insanların Türkiye’ye giriş yapmaları başbakanımızın barışa yönelik attığı adımlara olan inançlarını gösteriyor.”dedi.

Demir, son gelişmelerle ülkemizin kendi içinde yakalayacağı istikrarla dünya ülkeleri arasındaki gücünü daha da artıracağını ifade ederek, “Cumhuriyetten beri yanlış politikalar sonunda kendi öz halkını kendine düşman olarak gösteren bir sistemin kurbanı olan Kürt Halkının kendi devletine olan güveni gün geçtikçe artıyor. Trilyonlarca dolarların heder edilerek sağlanmak istenen istikrar, huzur ve barış ortamı meğer birbirimize olan güvensizliğimizdenmiş.”şeklinde konuştu.

Demir, DTP’li milletvekillerini de uyararak Barış Grubunu suiistimal etmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum