23 Ekim 2009

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Mardin’de

Mardin’de bulunan GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz demokratik açılımla ilgili açıklamalarda bulundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecyilmaz.jpg
Beraberindeki AK Partili milletvekilleri ile birlikte Mardin’de ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret ettikten sonra Mardin Belediyesine geçen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'ndan ilin sorunları hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Ayanoğlu göreve geldikleri günden bu yana Bakan Yılmaz'a küçük bir brifing verdi.
Bakan Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki olaylara çok boyutlu bir şekilde yaklaştıklarını belirterek “Hem ekonomiyi hem demokrasiyi birbirine paralel bir şekilde götürüyoruz.”dedi.
Mardin’de bir dizi incelemelerde bulunacak olan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, “Hükümetimizin başlattığı ve içişleri bakanımızın koordinasyonunu yaptığı bir süreç başarılı bir şekilde sürüyor. Hükümet olarak değil bütün Türkiye’deki söz söyleyebilecek danışarak konuşarak bu süreç devam ettiriliyor. Önümüzdeki dönemlerde inşallah bunun meyvelerini alacağız. Tabi bu bölgelere huzur güven gelsin istiyoruz. Bu bölgede yaşayan insanlar yıllarca sıkıntı çekti. Özelliklede ekonomik açıdan bunun çok büyük bedelleri oldu. Bu bölgenin yeterince gelişmemesinde bu ortamın büyük etkisi oldu. Yatırımlar açısından maalesef çok büyük etkileri oldu. İnşallah bu açılımla süreci ile birlikte huzur ve güven pekişir.”dedi.

“EKONOMİ VE DEMOKRASİYİ BİRBİRİNE PARALEL BİR ŞEKİLDE GÖTÜRÜYORUZ “

GAP eylem planı kapsamındaki çalışmalarının da çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Bakan Yılmaz, “GAP’ın etkilerinin yanında yeni bir teşvik sistemi ilan ettik. Gelecek özel sektör yatırımlarıyla bu bölge çok daha farklı bir noktaya gelecek. Tarihinde bu bölgeler büyük medeniyetlere beşiklik yapmış. Biz istiyoruz ki bu bölgeler yeniden tarihindeki o güçlü ekonomik ve kültürel dönemlere yeniden kavuşsun. Bir taraftan komşu ülkelerle de bu anlamda çok daha yoğun çok olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Yani çok boyutlu bir şekilde olaylara yaklaşıyoruz. Hem ekonomiyi hem demokrasiyi birbirine paralel bir şekilde götürüyoruz. Uluslar arası ilişkilerimizi de bu süreçte götürüyoruz. Bunun faydasını tüm Türkiye görecek. Fakat en fazlada bu yörede yaşayan insanlarımız faydalanacak. Biz bu işin hiçbir şekilde siyasi istismarını yapmadan siyasi maliyetine bakmadan ülkemizin menfaati ne ise o menfaat doğrultusunda hareket ediyoruz. Biz de siyasi bedel de gerekirse ödeyerek bu işi sonuna kadar da götürmeye kararlıyız. “diye konuştu.

“BU BÖLGENİN KALKINMASI GAP’TAN SONRA DA DEVAM EDECEK”

Sadece fiziki alt yapıyla bu bölgenin gelişmesinin mümkün olmadığını ve sosyal sermayenin de güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz çıkarılmasını şu şekilde sürdürdü:

“Açılım sonunda halkın refahında yaşam koşullarında nasıl sonuçları olduğunu hep birlikte göreceğiz. Merkezi idaresi ile belediyeleri ile özel sektörü ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte inşallah halkımıza daha güzel bir ortam hazırlayacağız. Buralar genç nüfusun yoğun olduğu tarımsal potansiyelin yüksek olduğu turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreler. Organik tarımdan turizme, komşularla ticaretten özel sektörüne birçok alanda inşallah bu yörelerimiz çok farklı şeyler görecekler. İnşallah çok daha güzel günler geçirecek bu bölgeler. 2012 yılında GAP eylem planı bitecek. Bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Fakat bu bölgenin kalkınması şüphesiz ki bitmeyecek. Bu bölgenin kalkınması devam edecek. GAP Eylem Planı buna ivme kazandıracak.“

Bakan Cevdet Yılmaz akşam saatlerinde antik kent Dara’da verilen konsere katıldıktan sonra yarın sabah ise MUSİAD Mardin şubesinin açılışını yapacak.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum