9 Ekim 2009

DİKA Personeli Görevine Resmen Başladı..

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/dikaper.gif
Merkezi Mardin’de olan ve Batman, Şırnak ile Siirt illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı’nda istihdam edilmek üzere alınan personellerin sözleşmeleri törenle imzalandı.

TRC3 Düzey 2 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak)’nin kalkınmasında ve gelişmesinde faaliyet gösterecek olan Dicle Kalkınma Ajansı’nın bünyesinde çalışacak personellerin sözleşmelerinin imzalanması için Valilik Dara toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Vali Hasan Duruer, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin ve Kalkınma Ajansında çalışacak 29 Uzman ve 6 destek personeli katıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Mardin, Batman Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı’nda çalışacak personellerin sözleşmelerini imzalayan Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hasan Duruer, Dicle Kalkınma Ajansında çalışacak personellerin dinamik, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, pozitif düşünen, üretken, ve değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen özelliklere sahip, 29’u Uzman ve 6’sı Destek Personeli toplam 35 kişi alındığı belirtti.

Personel alımı için yapılan ilan sonunda 250 kişinin müracaat ettiği, müracaat edenlerin dosyaları üzerinde yapılan çalışmalar sonunda, kişi sayısını 130’ a indirdiklerini belirten Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Abdullah Erin “ Devlet Planlama Teşkilatından iki uzmanın da bulunduğu bir komisyon oluşturduk. Oluşturduğumuz komisyon ile alınacak personel on gün süre ile mülakata alındıktan sonra 29’u Uzman ve 6’sı Destek Personeli olmak üzere toplam 35 kişi Dicle Kalkınma Ajansında görev yapmak üzere işe alınmıştır. İşe alınan Uzman ve Destek personelin çoğu ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi ve Bilkent gibi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş kişilerden oluşuyor. Büyük bir kısmı doktora, mastır yapmış kendi alanlarında nitelikli ve başarılı insanlardır. Bu kadar nitelikli personeli bir arada tutan bir başka kurum yoktur. Hazırlıklarımızı, personel alımını profesyonel bir anlayış ile yaptık, çalışmalarımızı da aynı anlayış ile yapacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum