28 Ekim 2009

Domuz Gribi Mardin'e de Bulaştı

Domuz gribi tatilini fırsat bilen öğrenciler, soluğu internet kafelerde aldı. Domuz gribi nedeniyle okulların üç gün tatil edilmesini fırsat bilen Mardinli öğrenciler soluğu internet kafelerde aldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedmz.jpg
Mardin Valiliği Mardin'de de 3 öğrencide Domuz Gribi vakasına rastlandığı açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Vali Vekili ve Yardımcısı Ferhat Özen, ismini güvenlik gerekçesi ile şu anda açıklamak istemedikleri bir okulda 3 öğrencinin Domuz Gribine yakalandığının tespit edilmesi üzerine il genelindeki tüm okulların Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini kaydetti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Vali Vekili ve Yardımcsı Ferhat Özen, ismini güvenlik gerekçesi ile şuanda açıklamak istemedikleri bir okulda 3 öğrencinin Domuz Gribine yakalandığının tespit edilmesi üzerine il genelindeki tüm okulların Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini kaydetti.

OKULLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

Mardin Vali Vekili Ferhat Özen, il hıfsızssıhha kararınca tatil süresince il genelindeki tüm okulların dezenfekte edileceğini ve Pazartesi gününde başlayacak derslere birlikte de yeni bir tarama daha yapacağız. Öğrencilerde yapılan testler sonucunda H1 N1 virüsünün tespiti ile birlikte virüsün daha fazla yayılmaması amacı ile eğiteme verilen aranın uzayıp uzamayacağı ise vakaların seyri ile birlikte netlik kazanacağı da sözlerine ekledi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HASTANELERİ UYARDI

Mardin’de ortaya çıkan domuz virüsü nedeniyle Mardin Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş hastaneleri uyardı. Hastaneye gelen ve grib olan hastaları müşahede altına alınmasını isteyen Derviş, Hastane personelinde hijyen kurallarına uyması ve dikkatli olmalarını istedi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ ÖĞRENCİLER İNTERNET CAFERLERE AKIN ETTİ

Mardin’de ortaya çıkan domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesini fırsat bilen öğrenciler okul bahçelerinde top oynarken bazı öğrenciler de vakitlerini internet cafelerde geçirdi.

Okulların tatil edilmesi ile virüsün önlenemeyeceğini belirten Ahmet Uyar adlı vatandaş, Okulların tatil edilmesi çocukları virüsten korunmadığını söyledi. Uyar” Okullar tatil edildi ama öğrenciler okul bahçelerinde internet cafelerde günlerini geçiriyor. Buna da önlem alınması gerekir. Sadece okulları ilaçlamak yetmiyor sokak araları ve toplu ulaşım alanlarda ilaçlanması gerekir.”dedi

Domuz gribi okulları tetil ettirdiğini belirten ilkokul öğrencisi Murat Aslan, grip yüzünden derslerimizi televizyon başında yaptık. Ödevlerimizi bittirdikten sonra boş vaktimizi geçirmek için sokağa çıktıklarını söyledi. Domuz gribinden korktuklarını ifade eden Aslan “ Ancak hayat devam ediyor. Evde sıkıldık oynamak için arkadaşlarımızla birlikte sokağa çıktık.” şeklinde konuştu.

BÖLGE KADININDAN DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAYA PRATİK ÇÖZÜM

Türkiye’de domuz gribi salgınından en çok etkilenen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan kadınlar ağızlarını taktıkları tülbentle kapatarak korunmaya çalışıyor. Mardin’deki okullarda yapılan tetkiklerde domuz gribi vakasına rastlanması Mardinli kadınların maske yerine başlarına örttükleri tülbentlerle ağızlarını da kapatmaları dikkat çekti.

Domuz gribi vakasının yaşandığı Mardin’de maske sıkıntısının yaşanmasından dolayı Mardin’de kadınlar domuz gribinden sakınmak için kendi örtüleri ile ağzını kapatarak önlem almaya çalışıyor. Mardin Devlet Hastanesi avlusunda bekleyen hasta ve hasta yakınları domuz gribinden sakınmak için başvurdukları yöntemler ilginç görüntülere sebep oldu.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/domuz_gribi_salginina_pratik_cozum_1.JPG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum