16 Ekim 2009

Giysilerinizdeki küf kokusundan nasıl kurtulursunuz?

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/16/kuf.jpg
Islak çamaşırlarınız evin içinde tam kurumadığında ya da spordan sonra giysileriniz soyunma dolabında kaldıysa hepsini küf kokusu sarar. Karanlık,nemli alanlardaki herhangi bir giysi küflenmeye yatkındır.

Ehow adlı internet sitesinde yer alan habere göre, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türü olan küf, giysilerden başka banyo perdesinde, kilimlerde, kalın perdelerde, deri, yün, pamuk, keten ve ipekte oluşuyor. Oluşan bu kötü küf kokusunu birkaç ürün ve güneşin yardımıyla yok edebilirsiniz:

1. Çamaşırları dışarı çıkarın: Çamaşırlarınızdaki küfün sporları, diğer çamaşırlara ve kumaşlara da yayılır. Sporların evin içine yayılmasını önlemek için, küfü dışarıda fırçalayın ve çamaşırları güneşe asın, gün boyunca havalanmasını sağlayın.

2. Çamaşırlarınızı düzenli olarak çamaşır deterjanıyla yıkayın. Kurutucuya koymayın. Güneşe ya da açık havaya asın. Kuru temizleme yapılan çamaşırlarınız varsa, kuru temizleme dükkanına götürün.

3. Limon suyu ve tuz kullanın. Küf lekelerini limon suyu ile nemlendirin. Sonra üzerine sofra tuzu serpin. Kuruması için güneşe serin. Çamaşırlar kuruduğunda iyice silkeleyin ve kuruması için tekrar asın. Çamaşırları kurutucuda kurutmaktan sakının, çünkü kurutucu küf lekesi yapacaktır.

4. Klorlu beyazlatıcı kullanın: Beyazlatmaya uygun çamaşırlarda, süngerle küfünü silin ya da 5-15 dakika çamaşırları suda bekletin ve sonra iyice durulayın. Beyazlatma sürecini durdurmak için suya 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve çamaşırları tekrar durulayın. İpek ya da yünlerde beyazlatıcı kullanmayın.

Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum