29 Ekim 2009

Google'dan bir yenilik daha!

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/29/google-social.jpg
Google'dan yepyeni bir arama özelliği daha: Google Social Search nedir; ne işe yarar?

Google, Google Social Search hizmetini Labs üzerinden başlattı. Bu sosyal arama özelliği, kullanıcıların arkadaşlarından ve bağlantılarından gelen halka açık ve konuyla ilgili içeriği arama sonuçlarında görmelerine imkan tanıyor. Twitter'ın gerçek zamanlı aramasından sonra Google da sosyal arama özelliğini kullanıma açmış oldu.

Bu sosyal arama özelliğinin avantajını şöyle açıklayalım, bir arkadaşınız size ayaküstü bir sohbet esnasında İstanbul üzerine bir blog yazdığını söyledi. Siz eve geldiğinizde sitenin ya da blogun adresini unuttunuz ve haliyle Google'da aramaya karar verdiniz. Karşınıza arkadaşınızın blogunun çıkması gerçekten düşük bir ihtimal. Ama sosyal arama özelliği sayesinde bu arkadaşınızın blogu arama sonuçlarında size gözükecek. Bu sonuçlar ayrı bir başlık altında görülecek.

Kısacası Google artık arama sonuçlarının büyük ölçüde kişiselleştirilmesine, kendi hayatınızdan ve çevrenizden arama yapmanıza da imkan tanıyor. Google'ın özellikle vurguladığı şey, çevrenizin halka açık bilgilerinden yararlanıldığı oluyor. Google profilinizde Twitter ve FriendFeed üzerinden takip ettiğiniz kişilerin yayınladığı mesajları arama sonuçlarında görebiliyorsunuz. Bunun için Google hesabıyla giriş yapmış olmak gerekiyor.
ZAMAN
Kaynak: www.chip.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum