20 Ekim 2009

Halk Ekmek Polemiğine Makbuzlu cevap

Yalım Belediye Başkanı Abdülkerim Adam Yalım Belediyesine ait halk ekmeğini satan bakkal ve marketlere Mardin belediyesi zabıtalarının hijyen uyarısını değil halk ekmek satmamaları konusunda tutanak tuttuklarını söyledi. Yalım Belde Belediyesine ait halk ekmeğini Mardin merkezde satan bakkal ve marketlere Mardin Belediyesine bağlı Zabıta ekiplerinin tutanak tutarak bir daha satış yapmamaları konusunda uyardıkları ortaya çıktı.

Bir süre önce sitemizde yayınladığımız Yalım Belediye Başkanı Abdülkerim Adam’ın halk eğitim satışına Mardin belediyesinin engel olduğu haberinden sonra sitemize cevap gönderen Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun açıklamasına yer vermiştik.

Yalım Belediye Başkanı Abdülkerim Adam önceki açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Kurduğumuz Halk Ekmek Fabrikasından Mardin’deki maddi durumu düşük vatandaşların da faydalanması için Mardin’de irtibat noktası kurmak üzere Mardin Belediyesine teklifte bulunduk. Belediye Meclisi aldığı kararla bu teklifimizi de ret ederek vatandaşa piyasanın altında ekmek satışı yapmamızı yasakladı. Halkın ekmek fabrikamıza olan yoğun talebi doğrultusunda kent içerisinde maddi durumu düşük ailelerin yoğun yaşadığı mahallelerde bayi yöntemi ile 18 noktada ekmek satışına başladık. Yalnız belediyeye ait zabıtalar bu bayilerimize de gidip kendilerine halk ekmeği satmanın yasak olduğu şeklinde uyarı makbuzları kesmişler. Bir daha sattıkları takdirde işyerlerini kapatmakla tehdit etmişler.”şeklinde konuştu.

Bu açıklamanın üzerine ise Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise şu açıklamada bulunmuştu:

“Şu anda Mardin Belediyesi’nin sınırları içinde, 18 noktada Yalım Belediyesi tarafından üretilen ekmekler hiçbir engelle karşılaşmadan satılmaktadır. Mardin Belediyesi tarafından her işyerine uygulanan rutin hijyen denetimleri, Yalım Belediyesi’nin ürettiği ekmeği satan işyerlerine de uygulanmış, bu işyerlerine ekmek satışı yapmamaları konusunda değil, dışarıda bırakılan ekmek kulübelerini içeriye alınması konusunda Zabıta ekiplerimiz tarafından uyarılar yapılmıştır. Mardin halkının sağlığını korumak için Mardin Belediyesi’nin yaptığı bu uyarılar, Yalım Belediye Başkanı tarafından ‘belediye ucuz ekmek satmayı engelliyor’ şeklinde kamuoyuna yansıtılarak, aziz Mardin halkı bu konuda yanıltılmaya çalışılmış, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için son derece hassas olan ekmek üzerinden ucuz siyaset yapılmıştır.”

Mardin Belediyesinin gönderdiği açıklamadan sonra Yalım Belediyesinden sitemize makbuzlu cevap gönderdi. Sitemize açıklama yapan Yalım Belediye Başkanı Abdülkerim Adam Yalım Belediyesine ait halk ekmeğini satan bakkal ve marketlere Mardin belediyesi zabıtalarının hijyen uyarısının değil halk ekmek satmamaları konusunda olduğunu söyledi.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nu halkı yanıltmakla suçlayan Adam, “Kendini halkçı bir belediye olarak gösteren Mardin Belediye Başkanı ilk gün halk ekmeğini satan bakkal ve marketlere hiçbir zorluk çıkarmaması gerekiyordu. Verdikleri yasaklama kararının mahkemeden döneceğini görünce hemen verdikleri karardan cayıp böyle bir şey yapmadıklarını söylüyorlar. Ama ortada zabıta tutanak makbuzları ve Mardin Belediyesinin AKP’li meclis üyelerin satış noktaları için reddettikleri karar var. Kimin halkı kandırdığı ortada. Bugün kendi zabıtasına sahip çıkamayan bir belediye başkanı nasıl Mardin Halkına hizmet götürecek bunu Mardin Halkının takdirine bırakıyorum.”dedi.

Mardin Belediyesine bağlı Zabıta ekiplerinin uyardığı bakkal ve marketlere kestiği makbuz tutanaklarında “Halk Ekmek satışı yapmanız hakkında” ifadesinin yer alması ise dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum