31 Ekim 2009

Mardinli Hayırsever kadınlardan kermes

Mardin’de fakir öğrenciler yararına yapılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ev yapımı kek, pasta, tatlı ve yemek çeşitleri ile el işi hediyelik eşya ve çeyizlik eşyaların satıldığı kermes Mardinli hayırsever kadınların bir araya gelerek kurduğu Yağmur Derneği tarafından açıldı.

Geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere Mardin Park Hastanesi karşısındaki binada açılan kermesin açılışını Mardin İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu ve İl Dernekler Müdürü Hüseyin Kurtay yaptı.

Kermesin hayır getirmesi dilekleriyle açılışı yapan Kurtay, hayrı adına hanımların her zaman için güzel işler yaptığını söyledi.

Hayırsever kadınların her yıl bıkmadan usanmadan, gerçek ihtiyaç sahiplerine bu şekilde el uzatmalarını ve bir araya gelmelerini takdir ettiğini belirten Kurtay, "Ben inanıyorum ki kadınlar her şeyin üstesinden gelebilirler. Fakir öğrenciler için yapmış oldukları bu kermesten dolayı onları kutluyorum. Her zaman bu tip çalışmalarının destekçileriyim.”dedi.

Yağmur Derneği Başkanı Güler Hamidi ise kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Fakir ama başarılı çocuklarımızın eğitilmesi konusunda hazırlanan bu anlamlı kermese her vatandaşımızın destek vermesini bekliyoruz. Çünkü tüm çocuklarımızın iyi bir eğitim almasına büyük önem veriyoruz." dedi.

Kermese katılan vatandaşlar ev hanımlarının yaptıkları ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden yiyerek fakir öğrencilere katkı sağladılar.

Birbirinden güzel yemek ve tatlı çeşitlerinin satıldığı kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fakir öğrenciler için açılan kermese katkıda bulunmak için gelenler, kermesten alışveriş yaparak fakir öğrenciler yararına kermesin açılışını gerçekleştirenlere teşekkür ettiler. Yoğun ilginin gösterildiği kermesin bir hafta süreceği belirtildi.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum