12 Ekim 2009

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Mardin’de

http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/besiratalay094.jpg
Güneydoğu Anadolu’nun bazı illerinde çeşitli araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere çıktığı gezide, Diyarbakır ziyaretinden sonra Mardin’e gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'deki Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Diyarbakır’dan, Mardin Nusaybin ilçesine helikopterle geçen Bakan Atalay, burada kendisini karşılayan Vali Hasan Duruer, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici ile diğer Protokol üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Atalay, vatandaşların sıkıntı ve problemlerini dinleyerek, Hükümet olarak başlattıkları demokratik açılım hakkında bilgi verdi. Vatandaşlardan, kendilerine bu konuda yardımcı olmalarını istedi. Suriye'ye geçişlerde kaldırılan vize uygulaması hakkında da bilgi vererek “Önümüzdeki hafta içinde bakanlardan oluşan kalabalık bir grupla Suriye'ye geçiş yaparak, Halep'te meslektaşlarımız ile birlikte ilişkilerin daha da geliştirilmesi için toplantı yapacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye-Suriye arasındaki Nusaybin Hudut Sınır kapısına geçerek, Suriye’ye geçiş ve çıkışta yaşanılan problemleri dinledikten sonra, Nusaybin’den ayrılıp Mardin’e geçti.

Bakan Atalay, Mardin' de Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle bir araya geldi. Demokratik açılımda Mardin'deki kültür zenginliğinin örnek alınması gerektiğini söyleyen Bakan Atalay, "Ülkemizde terör olmasın, şiddet olmasın, kan akmasın, gözyaşı olmasın diyoruz. Demokratik açılım dediğimiz, insanımızın daha özgür yaşaması, insanımızın hiçbir baskı altına girmeden kendisini ifade etmesidir. Bütün dinlerin, bütün dillerin bu özgürlük ortamında kendisini ifade etmesi,yaşayabilmesi lazım. Bizim isteğimiz budur. Mardin'deki kültür zenginliğini Türkiye'nin her yerine yaymamız lazım. Buradaki ortam demokratik açılımın sonuç örneği olarak gösterilebilir. Buradaki bu zenginliği korumamız lazım" diye konuştu.

Mardin'de gezdiği Sakıp Sabancı Kent Müzesi'ndeki kültür varlıklarının zenginliğini de örnek gösteren Bakan Atalay, "Biraz önce yeni açılan müzeyi gezdiğimizde müzede sergilenen eşyalar ne demek istediğimizi çok iyi anlatıyordu. Bu topraklarda ne kadar tarihi zenginlik oluşmuş, birikmiş ama onları koruyamamışız, yeni yeni aklımız başımıza geliyor. Tekrar bu kardeşlik duygularını dirilterek birbirimizle hoşgörü içinde yaşamamızı sağlayan değerlerimizi hatırlatmak istiyorum. Bu dünya hepimize yeter. Bugüne kadar
nasıl asırlarca bu topraklarda birlikte büyük devletler kurmuşsak bundan sonrada aynı şekilde birlikteliğimizi sürdürebiliriz. Uzun süren, aramıza sokulan fitne unsurları kardeşliğimizi zedeleyen unsurlar özgüvenimizi bile azaltmış, özgüvenimizi artırırsak tekrar şaha kalkabiliriz" ifadelerini kullandı.

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcilerinin yer aldığı yemekli toplanın açılış konuşmasını yapan Vali Hasan Duruer, birlik ve beraberlik mesajları vererek, farklı dinlerin, dillerin ve farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı 7 binlik yıllık tarihi geçmişi olan Mardin’in Dünyaya örnek olduğu, bu kardeşliğin bozulmadığı sürece Mardin’in hızla gelişeceği ve büyüyeceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum