6 Ekim 2009

İnternette 'com' yerine şehir uzantısı uygulaması başlıyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/06/internet.jpg
İnternet adreslerinde artık şehir uzantısı uygulamasına geçiliyor. New York Belediyesi tarafından başlatılacak yeni uygulamaya göre, kentteki internet sitelerinde "com" uzantısı yerine New York şehrinin kısaltılması olan "nyc" uzantısı da kullanılacak.

Şehir uzantısı uygulamasına geçeceklerini dün açıklayan New York belediyesi yetkilileri bu konuda dünyaya öncülük ettikleri belirterek, yeni uzantıya geçiş maliyetinin internet sitesi başına yaklaşık 10 dolar olacağını kaydettiler. New York Belediyesi ile ICANN firması tarafından ortaklaşa başlatılacak yeni uzantı kampanyası 2010 yılında başlayacak.

New York'ta başlatılacak şehir uzantısı uygulamasının büyük ilgi göreceğini tahmin eden yetkililer, bu şekilde New York belediyesine çok ciddi maddi bir katkı sağlanacağı görüşünde birleşiyor. Yetkililer New York şehir uzantısı kullanımı için yaptıkları yatırımın bir milyon doları geçtiğini belirttiler.

Paris ve Barcelona kentlerinin de aynı uygulamaya geçmek için çalışma içerisinde oldukları, eski ABD Başkan yardımcısı çevreci Al Gore'unda, internette yeşil siteler uygulamasına geçmek için çalışmalar yaptığı ve çevreci sitelerin de bir süre sonra "com" uzantısı yerine "eco" uzantısı kullanmaya başlayacağı bildirildi.
zaman.com.t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum