23 Ekim 2009

Iraklı İşadamlarından Mardin çıkarması

Komşu ülkelerin sınır konumundaki illeriyle son zamanlarda çok ciddi ilişkiler içinde olan Mardin, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bu çalışmalar kapsamında Mardin Valiliğinin daveti üzerine Irak'ın Musul kentinden 46 iş adamı Mardin'e geldi. Iraklı iş adamları, Mardinli iş adamlarıyla bir araya gelerek ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırımlar ve ortak işbirliği imkanlarını konuştu.

Mardin'li iş adamlarıyla toplantıda bir araya gelen Iraklı iş adamları, ülkelerinde önemli yer tutan Türk iş adamlarına bir çok alanda ihtiyaç duyduklarını belirterek, işbirliği çağrısında bulundu.

Mardin Vali Vekili Ferhat Özen toplantıda yaptığı konuşmada, Irak'ta iş sektöründe Türk iş adamları ile birlikte görüşebilecekleri çok sayıda iş fırsatı bulunduğunu söyledi. Özen, ''Irak ile geçmişten gelen kardeşliğimizi geleceğe taşımaya kararlıyız'' şeklinde konuşarak salonda bulunan Türk ve Irak’lı işadamlarının takdirini topladı.

Vali Vekili Özen,Ticari işbirliğinin iki toplum insanlarının birbirini tanıması ve yakınlaşması yönünde çok ciddi fayda ve yararlar sağlayacağını ifade ederek, ''Irak'la geçmişten gelen bir bağımız var. Ticari bağımızı ileri götürmek için ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi arzu ediyoruz. Irak'la çok eskiden var olan kardeşliğimizin devam etmesi hususunda atılması gereken adımlar neyse bu adımları atmalıyız. Hem ticari hem de insani görevlerimizi yerine getireceğiz. Ticaret alanında iş adamlarımızın bu konuda hassas davranmaları ve iş hacmini yükseltmelerini temenni ediyorum'' dedi.

Musul Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Naif Hıdır Hassan da, Mardin'e geldikleri andan itibaren dostça ve çok samimi bir şekilde karşılandıklarını söyledi.

Türkiye ile Irak'ın her zaman birbirine muhtaç iki ülke olduğunu anlatan Hassan, ''Türkiye ile kardeşliğimizi daha ileri götürmek ve bu açıdan iş hacmini yükseltmek için Türk iş adamlarının özellikle Irak'ta daha çok yatırım yapmasını bekliyoruz. İnşallah Türk iş adamları ile daha verimli çalışmalarda bulunuruz. Bunun için Türk iş adamlarını Irak'ta yatırım yapmaya davet ediyoruz'' dedi.

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı da, iki ülke ve iki oda arasında ticari ilişkilerin daha hızlı gelişeceğini, Irak ile geçmişe dayanan ortak bağların bulunduğuna dikkati çekti. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha iyi olacağını düşündüğünü ifade eden Tutaşı, ''Bu sebeple birkaç iş görüşmesi yapıyoruz. Irak'la ileriye dönük bir ticaret sahası yaratmayı amaçladık. Hem Türk hem de Iraklı iş adamlarını bir araya getirdik. Kentte tekstil, konfeksiyon, gıda, oto yan sanayi ve benzeri sektörlerde üretim yapan irili ufaklı girişimci bulunuyor. Her konuda ticari ilişkilerin gelişmesi için Musul ve Mardinli iş adamlarımızın tanışıp kaynaşmasını istiyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum