16 Ekim 2009

Kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yolları

http://medya.zaman.com.tr/2009/10/15/limon.jpg
Yazın sağlıklı kalmanın nasıl daha kolay olduğunu merak ettiniz mi? Grip mikropları yaz boyunca tatile mi çıkıyor? Ya da soğuk algınlığı virüsü yazın nereye gidiyor? Kışa göre yazın daha az hastalanmamızın bir dizi nedeni var.

Bunlardan biri bağışıklık sisteminizin yazın daha güçlü olması. Peki kışın da güçlü bir bağışıklık sistemi için neler yapabiliriz?

Ehow isimli internet sitesinde yer alan haberde, sağlıklı bir bağışıklık sistemi kurmak için bazı öneriler bulunuyor:

1. D vitamini alın: En büyük D vitamini sentezleme kaynağımız güneş. Ancak kış aylarında kendini bize göstermeyen güneşten yeterince yararlanamayız. Son yapılan çalışmalar, D vitaminin bağışıklık sistemini desteklediğini ve günde 1,000-2,000 IU D vitamini takviyesi almamız gerektiğini gösterdi.

2. Kaliteli takviye ilaçları: Keşke tükettiğimiz gıdalardan tüm ihtiyacımızı karşılayabilsek, ancak bu basit bir durum değil. Özellikle de bayram ve okul tatillerinde daha çok hazır gıdalar ve atıştırmalıklar ile besleniyoruz. Bu nedenle, bir doktora ya da eczacıya danışarak vücudumuz için gerekli kaliteli vitamin takviyeleri almalıyız.

3. Sağlıklı düşün, pozitif kal: Sürekli hasta olduğundan şikayet eden bir arkadaşınız mı var? Cevabınız evetse, bir an önce o arkadaşınızdan uzaklaşın. Çünkü, insanın kendisini özellikle de kış mevsimi boyunca mutlu, sağlıklı ve fiziksel olarak güçlü hissetmesi bağışıklık sistemi açısından çok önemlidir.

4. Sarımsak çiğneyin: Sarımsağın nefesinizi kötü kokutacağını düşünebilirsiniz. Ancak, sarımsak bağışıklık sisteminizi desteklemenin en kolay ve ucuz yollarından biridir. Sarımsak doğal olarak anti-viral etkiye sahiptir ve bir diş sarımsak bile yeterli olacaktır. Nefesinizin kokmasından endişe ediyorsanız, yedikten sonra dişlerinizi fırçalayabilirsiniz ya da biraz maydonoz çiğneyebilirsiniz.

5. C vitamini alın: Grip mevsiminde vücudunuzun güçlü kalması ve hastalanmamak için günde 1-2 gram C vitamini alın.

6. Şekeri azaltın: Şekeri seviyorsanız, kış aylarında içtiğiniz çaya, ıhlamura ya da sahlebe fazla şeker atmamaya çalışın. Çünkü araştırmalar, şekerin bağışıklık sistemi yanıtını yüzde 50 oranında düşürdüğünü gösteriyor. Şeker, vücudunuzun grip ya da soğukalgınlığı ile savaşmada kullandığı doğal yeteneğini azaltıyor, bu nedenle çok fazla şeker yemeden önce iki kez düşünün. Böylece, vücudunuz ve bel çevreniz size minnettar kalacak.
Zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum