16 Ekim 2009

Mardin Belediye'sinden Cevap

Geçtiğimiz gün Yalım Belediye Başkanı A.Kerim Adam'ın "Mardin Belediyesi'nin halka ucuz ekmek satışımızı engelliyor" şeklindeki açıklamasına Mardin Belediye Başkanı Av.Beşir Ayanoğlu'dan cevap geldi.

Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adam, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Mardin Belediyesi ile ilgili bazı iddialar ortaya atmıştır. Abdulkerim Adam;

1-Mardin Belediyesi’nin vatandaşa ucuz ekmek satışını engellediğini,

2-Mardin Belediye Başkanı’nın halka değil fırıncılara sahip çıktığı ve fırıncılara boyun eğdiğini;

3-Mardin Belediye Başkanı’na ortak fabrika açılması ile ilgili teklifte bulundukları

Şeklinde iddia ve iftiralarda bulunmuştur.

1-Değil Mardin Belediyesi’nin, herhangi bir belediyenin dahi, kendi halkına ucuz ekmek yedirmek istemiyor iddiası cevap vermeye değmeyecek kadar; asılsız,yalan ve gülünç bir iddiadır. Böyle bir iddia sağlıklı bir aklın değil, olsa olsa akıl tutulmasının bir ürünü olarak değerlendirilebilir.

Aziz halkımızın da hatırlayacağı gibi geçtiğimiz Ramazan ayında Mardin Belediyesi olarak yaptığımız girişimler sonucunda ekmek fiyatları 65 kuruştan, 50 kuruşa indirilmiş, bu girişim, hem halkımız tarafından takdirle karşılanmış hem de bazı illerin yerel basını tarafından örnek girişim olarak değerlendirilmiştir.

MARDİN BELEDİYESİ EKMEK SATIŞINI ENGELLEMEMİŞTİR

Hatırlanacağı üzere, Yalım Belediyesi Ekmek Fabrikasının açılışı ile ilgili pankartların asılmasına belediyemiz tarafından izin verilmişti.Eğer Mardin Belediyesi ekmek satışını engelliyor olsaydı Yalım Belediyesi’nin pankart asmasına izin vermezdi.Ve yine halkımızın da bildiği gibi şu an da bile Mardin Belediyesi’nin sınırları içinde, 18 noktada Yalım Belediyesi tarafından üretilen ekmekler hiçbir engelle karşılaşmadan satılmaktadır.

Mardin Belediyesi tarafından her işyerine uygulanan rutin hijyen denetimleri,Yalım Belediyesi’nin ürettiği ekmeği satan işyerlerine de uygulanmış, bu işyerlerine ekmek satışı yapmamaları konusunda değil, dışarıda bırakılan ekmek kulübelerini içeriye alınması konusunda Zabıta ekiplerimiz tarafından uyarılar yapılmıştır.

KULÜBELERİN İÇERİYE ALINMASI İÇİN UYARI YAPILMIŞTIR

Mardin halkının sağlığını korumak için Mardin Belediyesi’nin yaptığı bu uyarılar, Yalım Belediye Başkanı tarafından ‘belediye ucuz ekmek satmayı engelliyor’ şeklinde kamuoyuna yansıtılarak, aziz Mardin halkı bu konuda yanıltılmaya çalışılmış, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için son derece hassas olan ekmek üzerinden ucuz siyaset yapılmıştır.

2-Çok değil geçtiğimiz Ramazan ayında Mardin Belediyesi’nin yaptığı denetimler sırasında sağlıksız üretim yapan dokuz fırın kapatılmış ve para cezası verilmişti.Bu, nasıl bir boyun eğmektir ki dokuz fırına kapatma cezası veriliyor.

3-Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adam’ın, Mardin Belediyesi’ne fabrikanın açılması için teklif götürdük iddiası tamamen yalan ve gerçek dışıdır.Yalım Belediye Başkanı’nın asla böyle bir teklifi olmamıştır.

BOYUN EĞDİĞİMİZ TEK GÜÇ HALKIMIZIN İRADESİDİR

Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız uygulamalarla halkımız, bizim birilerine boyun eğip eğmediğimizi çok iyi görmektedir. Mardin halkının çıkarı bizim için her çıkarın üstündedir. Halkımız için faydalı olan ne varsa onu korkmadan çekinmeden uyguluyoruz ve uygulamaya devam edeceğiz.Bizim boyun eğdiğimiz tek bir güç var o da Aziz Mardin halkının iradesi ve hukukun üstünlüğüdür. Maalesef halkımızın çok hassas olduğu ekmek konusu kullanılarak Mardin Belediyesi üzerinden ucuz bazı siyasi hesaplar yapılmış, gerçek dışı ve yalan iddia ve iftiralarla halkımız yanıltılmaya çalışılmıştır.

Gerçeğin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkması için Aziz Mardin halkına saygı ile duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum