10 Ekim 2009

Mardin Ücretsiz Paraşütle Atlama ve Mezopotamya Rallisine hazırlanıyor

Son günlerde artış gösteren turist sayısıyla gündeme gelen Mardin, Ekim ayında renkli gösterilere ev sahipliği yapacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Uluslararası düzeyde düzenlenecek olan Mezopotamya Rallisi ve Offroad Yarışları ile kutlamaya hazırlanan Mardin’de ayrıca 14-15 Ekim tarihlerinde ilk kez ücretsiz uçuş ile paraşütle atlama gösterileri yapılacak.

Türk Hava Kurumu 7 bin yıllık tarihi, mimari ve kültürel dokusuyla kültür ve inanç turizminin gözde mekanı Mardin’de 14-15 Ekim 2009 tarihlerinde Mardin Havaalanında ücretsiz uçuş ve paraşütle atlama gösterileri düzenleyecek. Türk Hava Kurumu Mardin Şubesi Koordinatörü Musa Öztürk de “Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığımız tarafından Paraşüt atlama ve ücretsiz halk uçuşu yapılacaktır. Ankara’dan Mardin’e 11 kişilik uçuş ekibi gelecek ve 14-15 Ekim günlerinde Mardin Hava alanında söz konusu etkinlikler icra edilecektir. Bu tür etkinlik Mardin’de ilk defa gerçekleşecektir. Ayrıca ücretsiz halk uçuşu gerçekleşecektir. Gösterileri izlemek ve halk uçuşuna katılmak üzere 14 ve 15 Ekim tarihlerinde sabah saat 08’den itibaren Karayolları Şube şefliği yanındaki açık alandan araçla hava alanına halkı götürüp getireceklerdir.”dedi.

Gösterileri izleyecek davetlilerden her hangi bir ücret talep edilmeyeceğini de ifade eden Öztürk, tüm Mardinli vatandaşların katılımda bulunabilecekleri belirtildi.

Uçuş Gösterisini yanında Mardin’de 29 Ekim-1 Kasım tarihlerinde ise Suriye’den de bir parkurun içinde bulunacağı Mezopotamya Rallisi ve Offroad Yarışları düzenlenecek. Mardinspor Kulübü tarafından TOSFED desteği ile düzenlenecek olan ralliyi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Mardin Valiliği de destek veriyor.

Cumhuriyet Kupası yarışı ile birlikte gerçekleştirilecek rallide, klasik ralli otomobilleri ve her kategoriden ralli aracı yarışacak. Cumhuriyet Bayramında denk getirilen organizasyon kapsamında bin kişilik bir ekibin Mardin’i ziyaret etmesi bekleniyor. Tarihi kentteki otellerin şimdiden dolduğu Mardin’de gözler şimdiden Mezopotamya Rallisi için başlatılan hazırlıklara çevrildi.

4 günlük bu tarihi serüvende, ralli severler teknolojinin son harikası araçlarla ile toprak parkurlarda sporcuların mücadelesine tarihi mekanlar tanık olacak.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum