28 Ekim 2009

Mardin’de Ralli Heyecanı…

Bu yıl 2’ncisi yapılacak olan “Mezopotamya Rallisi” için heyecan doruk noktaya ulaştı.

Bu yıl 2’ncisi yapılacak olan “Mezopotamya Rallisi” için heyecan doruk noktaya ulaştı. Ralliye katılacak 60 dolayında klasik ralli aracı Mardin’e geldi. 29 Ekim 1 Kasım tarihleri arasında yapılacak Ralli için Mardin’e elen 60 klasik araç tarihi kentte tespit edilen 4 ayrı parkurda yarışacağı açıklandı.

Farklı kültürlerin bir arada harmanlandığı 7 bin yıllık tarihi Mardin şehri Türkiye Ralli Şampiyonasının bir ayağına ev sahipliği bu yılda devam ediyor.

Mardin Valiliği ev sahipliğinde, m oil sponsorluğunda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunca yapılacak Mardin “2 Mezopotamya Rallisi” için yapılan tüm hazırlıklar tamamlandı. Üç gün süre ile yarış severlere keyifli anlar yaşatacak ve tarihi antik kent Mardin’in tanıtımına da büyük katkı sağlayacak Ralli için tespit edilen Mardin merkeze bağlı Sancar, Koyunlu, Çağlar ve Yeşilli köy ve ilçesini izleyen 4 farklı parkur izlenecek. Mardin Valisi Hasan Duruer, “Cumhuriyet Kupası Offroad Perşembe (bugün) saat 14.00 da tarihi Cumhuriyet meydanında start alacaktır” dedi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da, 2’nci Mezopotamya Rallisi’nin bu yıl da Mardin’de yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tüm vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde izleme imkanına sahip olacaktır. Tarihi ve zengin kültürü ile dünyaya örnek şehir gösterilen Mardin’in bu tür etkinliklere de ev sahipliği yapmasından dolayı tüm katılımcılara içtenlikle teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Üç gün süre ile Mardinlilere keyifli anlar yaşatacak olan Mezopotamya Rallisi’ne vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Sürüş teknikleri ve sürücülerin emniyet kemeri gibi güvenlik amaçlı gösterileri de vatandaşa dönük kurulan stantlardaki araçlarda bire bir uygulamalı olarak gösterileceği kaydedildi.

Ekrem Arslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum