18 Ekim 2009

Memur maaş zamları belli oldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçeyle ilgili yaptığı açıklamasında, memurlara yapılacak olan maaş zam oranlarını açıkladı.

Şimşek'in açıklmasına göre Ocak ve Temmuz döneminde memura yüzde 2,5 + 2,5 oranında maaş artışı yapılacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşeğin açıklamasına göre, yeni zam oranlaıyla birlikte memeur maaşları, Ocak ayında 1518 TL Temmuz ayında ise 1555 TL olacak.

Hükümet 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçesini, 286,9 milyar lira olarak bağladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in düzenlediği değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamaya göre, 2010 yılı merkezi yönetim bütçesinde, bütçe giderleri 286,9 milyar lira, bütçe gelirleri 236,8 milyar lira, bütçe açığı da 50,1 milyar lira olarak yer aldı. 58,8 milyar lira faiz ödenecek olan bütçede, 6,6 milyar lira faiz dışı fazla öngörüldü. Bütçede personel giderleri 60,3 milyar lira olarak yer alırken, önümüzdeki yıl devletin kasasına vergilerden 193,3 milyar lira girecek.

Maliye Bakanı Şimşek'in verdiği bilgiye göre, 2009 yılı ile karşılaştırıldığında bütçe giderlerinde yüzde 7,6, gelirlerinde ise yüzde 16,1 oranında artış olacak.

İşte Bakan Şimşek'in açıklamalarından satır başları;

- 2010 yılı bütçesinde en büyük payı eğitim ve sağlık harcamaları oluşturulacak. Kamu açıkları yeniden yapılandırılacak ve makul seviylere indirilecek

- Vergilerle ilgili yasal ve kurumsal düzenlemeler güncellenecek. Vergi kaçaklarına ilişkin denetimler artırılacak. Vergilerle ilgili tahsilat sistemi kurulacak.Kayıt dışına yaptırımlar artırılacak.

- Öğrencilere verilen burs ve kredi harcamaları yüzde 12,8 artıralacak. Sosyal Güvenlik Kurumu harcamalarına yapılan transferler yüzde 7,3 artırılacak. Çiftçilere 5,5 milyar liralık destekleme yardımı yapılacak, tarıma ayırılan toplam bütçe ise 8.4 milyar TL olacak. Yeni açılan üniversitelere ek 7 bin atama izni verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum