17 Ekim 2009

Mercimek Köyü Eski Adına Kavuştu

Midyat İlçesi’nde yaşayan Mıhellemililer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan aldıkları mektupta köylerinin yeni adı olan ‘Mercimek’in değil de, eski adı ‘Habsnas’ın yazmasını sevinçle karşıladı.
http://www.suryaniler.com/img/hapsis1.JPG
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, “Eski yerleşim isimleri, talep olması halinde iade edilecek” açıklamasından sonra ilk resmi başvuruyu geçen Mayıs, Mıhellemi Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog Derneği aracılığıyla yapan Mıhellemililer yapmıştı. Bakan Günay’ın teşekkür mektubuna dair konuşan Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, yaşamı boyunca köyünün ismini hep Mercimekli olarak duyduğunu belirterek, “Bu durum köyümle arama buz dağından mesafeler koyuyordu. Bakanlıktan gelen mektubu görünce o buzların eridiğini hissettim. Demokratik açılımın binlerce meyvesinden sadece biri olan bu jest bizleri oldukça sevindirmiştir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum