14 Ekim 2009

Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu: Açılımın en iyi örneği Midyat'tır

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, demokratik açılımın en güzel örneğinin Midyat olduğunu söyledi. Başkan Nasıroğlu, "En güzel açılım Midyat örneğidir. Çünkü şehirde Araplar, Kürtler, Türkler, Süryaniler ve Yezidiler beraber yaşıyor." dedi.

Farklı diller ve kültürlerin yıllardır barış ve kardeşlik içerisinde huzurla yaşadığını belirten Nasıroğlu, hükümetin yaptığı açılımı desteklediklerini dile getirdi. Demokratik açılımın halkların kardeşliği açısında önemli olduğunu ifade eden Nasıroğlu, bu ülkenin birlikte kurulduğunun altını çizdi. Başkan Nasıroğul, birlikteliğin korunması için devlet yapısına, Misak-ı Milli sınırlarına, bayrağımıza, dilimize, örf ve adetlerimize sahip çıkılmamız gerektiğini belirterek, " Herkes birbirine karşı saygılı ve özverili olursa Türkiye'deki bütün problemleri birlikte aşarız." diye konuştu.

Yüzyıllardan beri Midyat'ta açılım olduğuna işaret eden Başkan Şehmus Nasıroğlu," Herkes birlikte yaşıyor. Bu güne kadar kimsenin kimseye bir saygısızlığı yok. Bu örf ve adetten geliyor. Dedelerimizden, atalarımızdan geliyor, bizler de devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Ergün Oruç, demokratik açılımın ülke ve bölge açısından hayırlı olacağını belirtirken, değişik din ve mezheplerle Türkiye'ye Midyat'ın örnek teşkil ettiğini söyledi.

Abdurrahman Ot adlı vatandaş ise bütün dil ve dilleri kapsayacak şekilde, devletin bütün unsurlarıyla birlikte muhatap kabul edip bir ittifakın sağlanmasının ülke ve bölge için faydalı olacağına inandığını belirtti. Akan kanın ne doğuya ne de batıya faydasının olmadığını söyleyen Ot, bölge halkının tamamının bölgede huzur ve refah istediğini belirtti.

Vatandaşlar, farklı diller ve kültürlerin bir arada yaşadığı ilçede, Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanlarından Zekiye Midyat'ın 1957 yılında görev yapmasını hoşgörü ve anlayışın örneklerinden biri olarak gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum