28 Ekim 2009

Midyat'taki Enhıl Köyü, Dünyaya Barış Modeli Olacak

Farklı dinlere mensup vatandaşların bir arada kardeşçe yaşadığı Midyat ilçesine bağlı Enhıl köyü 'barış modeli' olacak.

Batman Özel Sıdık Tekin Lisesi öğrencileri, Müslüman, Süryani ve Yezidi dinine mensup vatandaşların bir arada yaşadığı köyle ilgili proje hazırlamaya karar verdi. Öğretmen Cem Bektaş koordinatörlüğünde hazırlanacak "Bir barış modeli olarak Enhıl" adlı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'a sunulacak.

Enhıl köyüne giden öğrenciler, kilise ve camileri gezip din adamlarıyla görüştü, barış ve huzur içinde yaşamanın sırrını öğrenmeye çalıştı. Öğrencileri konuk eden köy sakinleri, atalarından gördükleri şekilde, farklılıklarına bakmadan birbirlerinin cenaze ve düğünlerine gittiklerini, kutsal günlerini tebrik ettiklerini belirtti. Sevinç ve acılara ortak olarak yıllardan beri barış içinde kardeşçe yaşadıklarını ifade etti.

Köyün imamından övgüyle söz eden Süryani Derneği Başkanı İskender Akaya, imamın, kimsesi olmayan yatalak Süryani bir vatandaşın yemek, çamaşır ve vücut temizliğini ölene dek yaptığını anlattı.

Kıbrıs gazisi olan Süryani Poulos da insanların hepsinin özde bir olduğunu onları farklılaştıranın yanlış öğretiler olduğunu savundu.

İmam Şakir Bıçakcı ise "Allah sadece Müslümanların değil, herkesin Rabbidir ve her insan yaratandan ötürü sevilmelidir. Barış içinde yaşamamızın sırrı bizim bu anlayışımızdadır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum