23 Ekim 2009

Müdürler Domuz Gribi İçin Bilgilendirildi

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C0232714325251026.JPG
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından öğretmen evinde okul müdürlerine domuz gribi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya il merkezinde bulunan okul müdürleri katıldı. İl sağlık Müdür Yardımcısı Abidin Aktaş, Mardin sınırları içinde domuz gribi vak’asına rastlanmadığını söyledi.

Öğretmen evinden düzenlenen domuz gribi bilgilendirme toplantınsa katılan il milli eğitim müdür Yardımcısı Turan Ateş, okul müdürlerinin dikkat etmeleri gereken bir genel hazırlayarak okullara gönderdiklerini, okul müdürlerinin genelgeye hassasiyetle uymalarını istedi. Mardin’de domuz gribi vakasına rastlanmadığını vurgulayan Ateş “Bu gribin ilimizde görülmeyeceği anlamına gelmemeli. Hızlı bir şekilde yayılan gribin ilimizde her an görülmesi mümkündür. Bunun için okul müdürleri hazırlıklı olmalı ve genelgede belirtilen önlemleri çok seri bir şekilde almalıdır. Okullarda ortak kullanım alanlarının çok temiz tutulması sağlanmalıdır. Daha önce günde bir sefer temizlenen musluklar.lavabo ve benzeri yerler günde birkaç kez temizlenmelidir. Alınacak önlemler gribi zararsız atlatmamızı sağlayacaktır” dedi

İl sağlık Müdürlüğünden Uz.Dr. Ünal Öztürk, domuz gribine karşı alınacak önlemler konusunda okul müdürlerine bilgi verdi.b Slayt gösteri ile gribin yayılma şeklini anlatan Dr.Öztürk, en önemli ve etkili önlemin temizlik ve hijyen olduğunu söyledi. Velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk” Domuz gribi 30-40 yılda bir ortaya çıkar. En büyük özelliği çabuk yayılması ve çok kişiyi hastalandırmasıdır. Okullarında normalin üstünde ateşli ve halsız öğrenci gözleyen okul müdürlerinin müdürlüğümüze durumu bildirmelerini istiyoruz. Panik yapmamak gerekir, alacağımız ciddi önlemlerle domuz gribi atlatabiliriz. “ dedi.

Okul Müdürlerine öğrencilerin yapması ve dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili broşürler dağıtıldı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Abidin Aktaş bilgilendirme toplantılarının ilçelerde de yapılacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum