22 Ekim 2009

Nüfus Müdürlüğünden Muhtarlara Seminer

Mardin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Suat Keleş, Mardin Merkezde görev yapan 23 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek, teknolojik gelişmeler konusunda muhtarlarla bilgi alış verişinde bulundu.

İl Müdürü Keleş “İlimiz Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak bilgi işlem ortamının baş döndüren gelişimine ayak uydurarak, il genelindeki ilçe nüfus müdürlüklerimiz en son teknoloji ile donatılmıştır” dedi.

Ensari Mahallesi Muhtarı Ahmet Uytun başkanlığında toplanan 23 mahalle muhtarı ile görüşen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Suat Keleş, Vatandaşlara ve Kamu Kurumlarına en kısa sürede en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) 'inden faydalanarak zaman ve ekonomik israfın önüne geçildiğini belirten İl Müdürü Keleş “Sistem sayesinde hızlı ve güvenli bir şekilde işlem yapmaya devam ediliyor. Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) sayesinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları vatandaşlarımızı nüfus müdürlüklerine göndermeden işlemlerini yapabilmektedir. Eski adı ‘ikametgah' olan ' Yerleşim yeri ve diğer adres belgesi' nin nüfus müdürlüklerinden alındığı gibi muhtarlarımızdan da alınıyor olabilmesini sağlayan Adres Kayıt Sistemi(AKS)'nin alt yapısı oluşturularak, muhtarlarımızın konu hakkında eğitimleri tamamlanmıştır. Alt yapısını tamamlayan muhtarlarımız şuanda mahallelerinde kimlerin oturduğunu Adres Kayıt Sistemi (AKS) üzerinden görmekte ve gerekirse Yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin dökümünü alıp vatandaşa sunabilmektedir. Muhtarlarımız nüfus idaresi ile ilgili sorunlarını bize iletmeleri durumunda en seri şekilde bu sorunlar giderilecektir” dedi.

Muhtar Ahmet Uytun, uygulamada bazı sıkıntılar yaşadıklarını, teknolojiye ayak uydurabilen mahalle muhtarlarının, nüfus idaresinin de desteğini alarak bu sorunları giderebileceklerini söyledi. Uytun “İl Nüfus Müdürüne ve personellerine teşekkür ederim. Muhtarlara eskiden ikametgah olarak bilinen Adres Kayıt Sistemi belgesini verme yetkisinin verilmesi sevindiricidir. Vatandaşların nüfus müdürlüğünde sıra beklemelerinin önüne geçilmiştir. Muhtarlar olarak mahalle sakinlerine kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum