31 Ekim 2009

Ralli Heyecanı Başladı

Mardin’de ralliden sonra ilk kez gerçekleşen Offroud yarışması tarihi kentte start aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca UNESCO’ya aday şehir gösterilen 7 bin yıllık tarihi Mardin şehri artık, yarış otomobilleri ile anılıyor. Geçen yıl birincisi yapılan Mardin Mezopotamya Rallisi’nin bu yıl da 2’ncisine ev sahipliği yapan Mardin’de, offroad yarışı yarış severlerin büyük heyecanı ve coşkusu ile başladı.

Ağır ve güçlü arazi koşullarını kat eden Offroad araçlarından 9’u Mardin’de tek etaplı yarışla start aldı. Tarihi kentin Cumhuriyet Meydanında düzenlenen start alma töreninde konuşan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Mardin’de böyle bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tahincioğlu, “İlkini 2007 yılında büyük bir katılımla yaptığımız Mezopotamya Rallisi’nin bu yıl 2’ncisini yapıyoruz. Ralli öncesi 9 arazi aracımızla Offroad yarışı yapıyoruz. Mardin artık yarış otomobilleri ile anılan bir kent oldu. Gerekli altyapıya sahip olan Mardin’de, bu tür etkinliklerin komşu ülkeler Suriye, Irak, İran gibi ülkelerin katılımını da önümüzdeki yıl sağlayarak, uluslar arası bir boyut kazandırmaya hedefliyoruz.”dedi.

Mardin Gençlik ve Spor il Müdürü Cevat Ercan da, Offroad ve Ralli gibi otomobil yarışlarının yapıldığı bir kentte olmanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Tarihi kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Yarış seveler de böyle bir etkinliğin Mardin’de yapılmasından son derece mutluluk duyduklarını ve kentin bu tür organizasyonlara sahip altyapısının olduğuna vurgu yaptılar.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker ise, Mardin’de yapılan Offroud ile Ralli yarışlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Umarım yarış severler bundan büyük keyif alır” yorumunda bulundu. Tarihi Cumhuriyet meydanından start alan Offroad araçları tek parkurla yarışı Savur Kapı 75’nci yıl aile parkında tamamladı.

Sabancı Kent Müzesi ile Dilek Sabancı Sanat Galesinde yapılan ödül töreni ile Offroad yarışması tamamlanacak. Yarın da Mardin’de 2’nci Mezopotamya Rallisi törenle start alacak ve Pazar güne kadar 4 ayrı köy üzerinden gerçekleşecek 90 ile 200 kilometrelik parkurlar kat edilerek yarışmalar yapılacak görkemli ödül törenleri ile sona erecek.

Ekrem Arslan -Seyhmus Edis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum