25 Ekim 2009

Sakatlar Derneği Amerika’da Türkiye’yi tanıttı

New York'ta düzenlenen Türk Günleri Festivalinde açtığı stantla Amerikalıların gönlünde taht kuran Mardinli engeliler hem ilimizi hem de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeabdhasan.jpg
New York'ta düzenlenen Türk Günleri Festivalinde açtığı stantla Amerikalıların gönlünde taht kuran Mardinli engeliler hem ilimizi hem de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlı, Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir ve Mardinli işadamlarından Mehmet Ali Babaoğlu’nun katıldığı festivale Mardin Sakatlar Derneğinin açtığı telkari standı damgasını vurdu.

Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk, Amerikan toplumu ile Türk toplumu arasındaki kültürel işbirliğini ve köprüleri arttırmak için bu tarz faaliyetlerin sürmesi gerektiğini belirtti. Times Meydanı'nın turizm bakımından dünyanın en önemli meydanlarından biri olduğunu, buraya sadece Amerikalıların değil, dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda insan geldiğini vurgulayan Anuk bu anlamda Mardin’in tanıtımına büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Mardin’in yanında Türkiye’nin tanıtımını da yaptıklarını dikkat çeken Ank, “New York'ta bir ilki yaşadık. New York'ta bir hafta boyunca Amerika’da tanıtılması Türkiye adına onur verici. New York'un tam merkezinde, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı Times Meydanı'nda Mardin’i ve Türkiye’yi bir hafta boyunca yaşamak, bizlere gerçekten gurur verdi. New York'un sadece ABD'nin değil dünyanın her yerine hitap eden bir merkez. Burada yapılan etkinlikler sadece kentte yaşayan Türkler ve Amerikalılar tarafından değil, dünyada pek çok kişi tarafından takip ediliyor.”

Türkiye’den Mardin haricinde beş ilin de davetli olarak katıldığı festivalde Mardin ili, yine en güzel şekilde konuklara tanıtıldı. Mardin İlimiz, başta Sakatlar Derneği Mardin Şubesi'nin katkılarıyla, Newyork’da çok başarılı bir şekilde temsil edildi. Sakatlar Derneğinin kendi atölyesinde ürettiği telkari ürünlerinin sergilediği standı görülmeye değerdi.

Stantta ayrıca, konuklara Mardin yerel müzikleri eşliğinde, mırra ve badem şekeri ikram edildi. Böylece hem Mardin insanın konukseverliği gösterildi; hem de Mardin İlinin tanıtımı yapıldı. Stantta ayrıca Mardin İlini tanıtan sinevizyon gösterileri de yapıldı. Stant boyunca Mardin Sakatlar Derneği başkanı Hasana Anuk özellikle Amerikalıların Mardin İli ile ilgili onlarca soruya muhatap kalmasını tarihi kent Mardin’in sahip olduğu kültürel yapının zenginliğine bağladı.

New York merkezli Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen festivalde Mardin’in telkarisin yanında Anadolu'nun çeşitli uygarlıkları Truva Atı, Hitit sembolleri bulunduğu stantlarla tanıtılırken, Selçuklu ve Osmanlı döneminin kıyafetlerini giyen mankenler de büyük ilgi gördü. New Yorklular o dönemin kostümlerini giyen mankenlerle hatıra fotoğrafı çektirmek için uzun kuyruklar oluştururken Mehter Takımı'nın gösterileri de New Yorkluların ilgisini çekti.

Mardin İlini tanıtmaya yönelik çabaları ile büyük bir takdir toplayan Anuk, Amerika’da sadece Mardin’i değil Türkiye’nin de tanıtımına katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı Anuk, ayrıca Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve defterdar Mustafa Akdemir’le birlikte kendi atölyelerinde ürettikleri gümüş takılardan hazırladıkları hediyeleri de Newyork’taki mülki idare amirleri, fesivale katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TCC Festival Koordinatörü Murat Kaval ve Türkiye’nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsat’ı ziyaret ederek kendilerine takdim etti.

Dernek Başkanı Anuk festival sonrasında ise New York’taki sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. TCC’nin New York’taki merkezini de ziyaret eden Anuk, buradaki yetkililere Mardin’le ilgili biliglere vererek adeta gönüllü turizm elçiliğini yaptı.

Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk daha önce de Türkiye'ye gelen ABD Devlet Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın davetlisi olarak mecliste yaptığı konuşmasına katılmıştı.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum