12 Ekim 2009

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/taskin.gif

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde ve Mardin İl’i sınırları içinde oluşan sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması ve alınması gereken tedbirlerin ele alındığı Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Valilik Nişli Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı A. Ferhat Özen Başkanlığında yapılan toplantıya, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı. Fırat Işık, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, İl Müdürleri ve İlçe Yazı İşleri Müdürleri katıldı

Mardin ilinde yapılmış ve yapılacak olan Taşkın Kontrol Tesislerin işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması ile ilgili kuruluş, yetki ve çalışma, denetim ile gerekli hizmetlerin kurumlar arası görev dağılımının konuşulduğu toplantının açılışında DSİ Bölge Müdür Yardımcısı. Fırat Işık, Küresel Isınmanın getirdiği sorunların başında mevsimsel yağışların değişimi olduğunu belirterek, bir yılda düşen yağışın neredeyse 48 saat içinde düşebileceğine ve bu nedenle taşkınların meydana geldiğini, taşkınların oluşumuna en büyük etki insan eliyle yapılan müdahaleler olduğunu ifade etti.

Ülkemizde taşkınların, depremden sonra en büyük doğal afetlerin olduğunu, Taşkın öncesi, taşkın sırası ve sonrası yaşanılan afetlerin çok az hasarla önlenmesi için, Taşkın Tesislerinin kurulması gerektiğini ifade eden Işık, “Taşkın tesislerine yapılan müdahale ve kirlenmelerin önlenmesi ile olası taşkınlarda doğabilecek zararları azaltacaktır. Taşkın tesislerinde sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması için taşkın kontrol tesisin amacına uygun olarak işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması gerekir. Taşkın öncesi ve taşkın sırasında kurumlar arası koordinasyon sağlanmalıdır ” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum