4 Ekim 2009

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nden Mardin’de Toplantı...

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/ttyd09.gif
Mardin Valisi Hasan Duruer’in daveti üzerine 25 kişilik bir heyetle Mardin’e gelen Türkiye Turizm Yatırımı Derneği turizmi masaya yatırdı. Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Hasan Duruer, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Gür, Mardin Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Vali Yardımcısı Şenol Koca, turizmciler ve eşleri ile basın mensupları katıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, gelen heyete teşekkür ederek konuşmasına başlarken,” Mardin başı göklerde ayağı okyanusta olan bir şehirdir. “ sözü toplantıya damgasını vurdu. Mardin’i Avrupa Kültür Başkenti olarak ve Unesco listesine girmiş bir şehir olarak görmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Vali Dururer, “Bu amacımızı gerçekleştirmek için gözünüzü ne rahatsız ediyorsa hepsi kalkacak. “ ifadesini kullandı. Kentsel dönüşümü tarihsel dönüşüm olarak yorumladıklarını dile getiren Vali Duruer, yapılan ıslah çalışmalarının tarihi güzellikleri ortaya çıkarmak ve asli değerlerimizin gün yüzüne çıkarılmasını olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turgut Gür ise Mardin’in kendileri için çok gizemli bir şehir olduğunu belirterek, “ Mardin uzun zamandır gündemimizde olan fakat bir türlü el atamadığımız bir şehirdir. Keşfedilmemiş olağanüstü güzellikte bir şehir olan Mardin’in bu güzelliklerini hem ülkemize hem dünyaya anlatmakta geç kalmışız. Ama bu güzellikleri paylaşmanın vakti gelmiştir.” şeklinde konuştu. Vali Duruer’in çalışmalarından ve turizm potansiyeli yüksek bir şehir olan Mardin’de geldiği günden beri yaptığı fedakarlıklara şahit olunca çok etkilendiklerini vurgulayan Dr. Gür, “ Bizzat gezerek ve yapılan çalışmaların sunumun izleyerek Sayın Valimiz Hasan Duruer’in tarihe, kültüre ve turizme ne kadar değer verdiğini ve vizyoner bir insan olduğuna şahit olduk. Bunun için ülkemiz adına Vali Duruer’e ne kadar teşekkür etsek azdır. “ dedi.
Turizm yatırımcıları Derneği’ne üye işadamlarının eşleriyle geldiği Mardin’de iki gün kalacakları ve burada çeşitli temaslarda bulunacakları bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum