14 Ekim 2009

Yalım Belde Belediye Başkanı Mardin Belediyesini mahkemeye verdi

Yalım Belde Belediye Başkanı Abdülkerim Adam, Mardin belediyesini vatandaşa ucuz ekmek sattıklarını engellediği gerekçesi ile mahkemeye verdi.

Yalım Belde Belediye Başkanı Abdülkerim Adam, Mardin belediyesini vatandaşa ucuz ekmek sattıklarını engellediği gerekçesi ile mahkemeye verdi.

Belediye Binasında bir basın açıklaması düzenleyen DTP’li Abdülkerim Adam, AK Parti’li Mardin Belediyesine halk ekmek sattıkları market ve bakkallara zabıta aracılığı ile izin vermediği gerekçesi ile dava açtıklarını söyledi.

Seçim öncesinde vatandaşa verdikleri sözlerden biri olan Halk Ekmek Fabrikasını açma konusunda yaptıkları girişimlerden sonra 15 kişinin istihdam edildiği fabrikayı vatandaşın hizmetine soktuklarını anlatan Adam, “Bizler vatandaşımıza ne söz verdiysek hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Seçim döneminde yaptığımız anketlerde vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlerden biri olan halk ekmek fabrikasını da açarak Mardin’de bir ilke imza attık. Fabrikayı hizmete açmadan önce beldemizin şehir merkezine çok yakın bir mesafede olmasından dolayı Mardin Belediyesine bu konuda bir fabrikanın açılması için teklifte bulunduk. Ancak bizzat Mardin Belediye Başkanının bana söylediği ifade olan “Fırıncıların yoğun baskısı altındayız” sözleri ile bu teklifimizi kabul etmediler. Bizlerde halkımızın isteği doğrultusunda bir çalışmanın içine girip bu fabrikamızı kurduk.”dedi.

Kurdukları Halk Fabrikasından beldelerine 100 metre uzaklıkta Mardin’deki maddi durumu düşük vatandaşların da faydalanması için Mardin’de irtibat noktası kurmak üzere Mardin Belediyesine teklifte bulunduklarını belirten Adam, “Belediye Meclisi aldığı kararla bu teklifimizi de ret ederek vatandaşa piyasanın altında ekmek satışı yapmamızı yasakladı. Halkın ekmek fabrikamıza olan yoğun talebi doğrultusunda kent içerisinde maddi durumu düşük ailelerin yoğun yaşadığı mahallelerde bayi yöntemi ile 18 noktada ekmek satışına başladık. Yalnız belediyeye ait zabıtalar bu bayilerimize de gidip kendilerine halk ekmeği satmanın yasak olduğu şeklinde uyarı makbuzları kesmişler. Bir daha sattıkları takdirde işyerlerini kapatmakla tehdit etmişler.”şeklinde konuştu.

Günde 4 bin ekmek kapasitesi ve çift vardiya ile çalışan fabrikanın talepleri karşılamada zorluk çektiği için önümüzdeki günlerde ikinci fabrikayı da hizmete açacaklarını ifade eden Adam, “Amacımız halkımıza kaliteli, temiz ve ucuz ekmek yedirmektir. Piyasada 300 gramı 65 kuruşa satılan ekmeği biz katıksız bir şekilde 300 gramı 40 kuruşa satıyoruz. Bugün günde 10 ekmek tüketen bir aile sadece halk ekmek tükettiği takdirde ayda 75 TL karda oluyor. Bu fiyata sattığımız ekmek üzerinden hem bayiimiz kar ediyor hem de bu fabrikada SSK’lı ve dolgun bir maaşla çalışan işçilerimizin de maaşını ödeyebiliyoruz.”diye konuştu.

Konuşmasında zabıta ekiplerinin kestiği ihbarname mektuplarını da gösteren Yalım Belde Belediye Başkanı Abdülkerim Adam, Mardin Belediye Başkanın halk yerine fırıncılara sahip çıkmasına anlam veremediğini dikkat çekti. Adam, kendisi de bir hukukçu olan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun verdiği kararın yanlış olduğunu kendisinin de bildiğini ancak kendisine olan yoğun baskıdan dolayı boyun eğdiğini ileri sürdü. Başkan Adam, Mardin Belediyesine ait zabıta ekiplerinin hukuksuz bir şekilde halk ekmeği satan bakkal ve marketleri kapatma tehdidinde bulunması üzerine mahkemeye başvurduklarını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum