28 Kasım 2009

Bir Garip Orhan Veli

http://www.habermardin.com/News_Picture%5C5793557643517568.JPG
Mardin’de Kültür Bakanlığı, Mardin Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle ilki bu yıl yapılan 1. Ulusal Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festival’inin ikinci gününde kokteyl verildi, Atatürk Kültür Merkezinde Müşfik Kenter tek kişilik Bir Garip Orhan Veli’yi sahneledi. Oyunu Vali Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve bin dolayında kişi izledi.

Festival öncesi verilmesi planlanan kokteyl dün İstanbul-Mardin uçağının sis nedeniyle Atatürk havaalanından kalkmaması üzerini bugüne ertelendi. Kokteyl sonrasında Müşfik Kenter tek kişilik “Bir Garip Orhan Veli” oyununun sahneledi. Atatürk Kültür Merkezinin 750 kişilik salonu yetmeyince, seyirciler aralarda oturarak oyunu izledi.Mardin Valisi Hasan Duruer yaptığı konuşmada “Mardin’in kültüre ve sanata ne kadar susadığını salonun doluluğuna bakınca daha iyi anladım. Mardin için vizyonumuzu çizdik. Turizmin yanında kültür ve sanat şehri olacak dedik. Bugün salona baktığımızda ne kadar haklı ve doğru tespit yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Mardin’i layık olduğu yere taşıyacağız” dedi.

Müşfik Kenter’in tek kişilik “Bir Garip Orhan Veli” oyununu izleyenler oyun bitiminde sanatçıyı uzun süre ayakta alkışladı.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum