5 Kasım 2009

Hafif egzersiz kalpten ölüm riskini azaltıyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/11/05/egzersiz.jpg
Bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre, hafif egzersiz erken yaştaki kalp hastalığı tehlikesini önlüyor.

Daily Express gazetesinde yer alan haberde, araştırmacılar, haftada 3 kez yarım saat süreyle yürüyüş, kürek çekme ya da yavaş ve tempolu koşu gibi aerobik egzersiz yapmanın, kalp hastalarının ölüm riskini yüzde 60 azalttığını buldular.

New Orleans'ta Kardiyoloji Bölümü tarafından yürütülen ve Amerikan Journal of Medicine dergisinde yayınlanan çalışmanın sonuçları, İngiliz Kalp Kurumu tarafından da kabul edildi.

Felç ve kalp krizi gibi dolaşım sorunlarıyla ilişkili durumlardan dolayı her yıl 200 binden fazla ölüm yaşandığını belirten araştırmacılar, Britanya'da 5 erkekten biri ile 7 kadından biri kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söylediler.

12 hafta boyunca 30 ya da 40 dakikalık yürüyüş, kürek çekme ya da tempolu ve yavaş koşu gibi egzersizler yapan katılımcılara, beslenme ve yaşam tarzını geliştirmeleri için tavsiyeler verildi.

6 yıldan daha uzun süre izlenen katılımcılarda, egzersiz yapanlarda ölüm oranının yüzde 60 daha az olduğu görüldü. Egzersizin aynı zamanda stres seviyesini azaltmaya yardımcı olduğu belirtildi. İngiliz Kalp Kurumu, çalışmanın kalp hastaları için egzersizin psikolojik ve fiziksel faydalarını bir kez daha gösterdiğini açıkladılar.

Kalp hastası olanların çoğunun kolesterolünü ve kan basıncını düşürmek için ilaçlara başvurduğu da kaydediliyor.

Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum