20 Kasım 2009

Kızıltepe de Eğitim Destek Evi Açıldı

http://www.kiziltepe-bld.gov.tr/tr/resimler/kiziltepedsc_0220.jpg
Kızıltepe Belediyesi Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi bir çok alanda hizmet üretmeye devam ediyor..Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi Genel Koordinatörü ve Müdürü Nurullah TUNÇ ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi almak için yaptığımız röportajda projeleri hakkında bilgi aldık.Çalışmalarının çok yönlü olduğunu belirten Nurullah TUNÇ,halkın beklentilerine her anlamda cevap olmak istediklerini,eğitim başta olmak üzere kültür,sanat,edebiyat,akademik ve bilimsel,sosyal ve sportif bir çok çalışmayı programlarına koyduklarını ve bunları gerçekleştirmeye başladıklarını belirtti.
Halkı,kurumları ve kentin tüm dinamiklerini çalışmalarına kattıklarını ve onların görüş ve önerileri doğrultusunda planlamalar yaptıklarını belirten TUNÇ,biz gücümüzü ve enerjimizi halkımızdan alıyoruz dedi..Çok Amaçlı Eğitim Destek Evlerinin eğitim noktasında iki proje üzerinden şekillendiğini belirten TUNÇ,1.projede 750 öğrenci(derse giren), 2.projelerinden de 750 öğrenci(kütüphanede çalışma ortamı,rehberlik servisinden yararlanma,soru çözme sisteminden faydalanma) olmak üzere toplam 1500 öğrenciyi kayıt ettiklerini belirtti.. Bünyelerinde Drama,tiyatro,gitar,sinema kurslarını açtıklarını belirten TUNÇ toplamda 250 öğrencinin bu kurslara kayıt yapıp geldiklerini ve eğitimlerine başladıklarını ifade etti..Ayrıca her Cuma günü saat 14.00'da 85 öğrenciyi Sinema filmlerine götürdüklerini ifade eden TUNÇ, her öğrencinin 1.5 liraya indirimli film izleme olanağını yarattıklarını söyledi..Öğrencilerine onaylı ve presli kimlik kartını verdiklerini belirten Nurullah TUNÇ,bu kartlarıyla öğrencilerinin AİLELERİYLE BERABER ESNAFLARDAN özel indirimle alış verişlerini yaptıklarını söyledi..Atölye çalışmalarının da (resim,heykel,şiir) olduğunu belirten TUNÇ,tüm yetenekli kesimlerin de yeteneklerini keşfetmeye başladıklarını söyledi..KARDEŞ KÖY ve BELDE uygulamasına da başladıklarını söyleyen TUNÇ,şuanda 10 Köyün kendilerine bağlı olduğunu,bu köylere kaynak,yaprak test ve kitap bağışlarında bulunmaya başladıklarını belirtti.Ayrıca İlçe,il ve ülke çapında KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASINI başlaştıklarını ifade eden Genel Koordinatör TUNÇ,binlerce bağış kitabı aldıklarını ve bunları ihtiyaç duyan kesimlere dağıttıklarını ifade etti.
Bir toplumun ancak aydınlanma ve bilimle olumlu gelişeceğine inandıklarından bu çalışmalara önem verdiklerini ifade etti..Türkiye’nin değişik kesimlerinden Akademisyen,yazar,siyasetçi,şair..vb önemli kişileri KIZILTEPE’YE getirip PANELLER yapacaklarını belirten TUNÇ,bu çerçevede ilk panellerini 13 Aralık 2009 Pazar günü 'TÜRKİYE'DE BARIŞ SÜRECİ' olacağını belirtti.Gazeteci-Yazar MURAT ÇELİKHAN(Eski Radikal Gazetesi Yazarı) ile GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NAZAN ÜSTÜNDAĞ’ı konuk edeceklerini ve panelist olarak katılacaklarını belirten TUNÇ,her ay düzenli olarak bu çalışmalara imza atacaklarını söyledi..
Çalışmaları kapsamında veli toplantıları,ev ziyaretleri gibi sosyal çalışmalar da yaptıklarını belirten TUNÇ,KIZILTEPE BELEDİYESİNE,EĞİTİM SEN KIZILTEPE TEMSİLCİLİĞİNE,MARDİN KÜLTÜR MERKEZİNE,MAHALLE KOMİSYONLARINA, FEDAKAR GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERE,KESK'E ve bu projeye katkı sunan tüm kesimlere,sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sunduklarını ifade etti..
Kızıltepe'de üniversite mezunu tüm arkadaşlara ulaşmaya çalıştıklarını ve onları kurumlarına destek olmaya çağırdıklarını belirten TUNÇ,bu anlamda müthiş destek aldıklarını ve bu arkadaşlara minnettar olduklarını söyledi.Bu arkadaşların bilgi ve donanımlarını toplumun hizmetine sunmaları müthiş bir duygu.
Bayramdan sonra İNGİLİZCE,KÜRTÇE,BAĞLAMA,SATRANÇ kursları açacaklarını ve bu anlamda kayıt almaya başladıklarını belirten TUNÇ,talebin çok fazla olmasının kendilerini çok mutlu ettiklerini belirtti..
7 KATLI bir binada hizmet verdiklerini belirten TUNÇ,kendilerinin halkın hizmetkarı olduklarını,bundan sonra da çalışmalarını halkın ve kurumlarımızın perspektifleri doğrultusunda hazırlayacaklarını belirterek,biz proje yetkilileri olarak önerilerinize,eleştirilerinize her zaman açık olacağız dedi..
Finansmanını KIZILTEPE BELEDİYESİNİN karşıladığı bu kurumumuzun demokrasi,özgürlük,bilimsellik,barış ve kardeşlik paradigmasına çok ciddi katkı sunacağı inancıyla herkese selamlarını ilettiğini belirterek konuşmasına son verdi..
www.kiziltepe-bld.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum