6 Kasım 2009

Mardin’e 24 Derslikli Lise Müjdesi

AK Parti Mardin Milletvekili Halit Demir’in, sitemize gönderdiği açıklamasında Milli Piyango’nun Mardin’e 24 derslikli bir lise binasının yaptıracağı müjdesini verdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Halit Demir’in, sitemize gönderdiği açıklamasında Milli Piyango’nun Mardin’e 24 derslikli bir lise binasının yaptıracağı müjdesini verdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Halit Demir’in Özel Kalem Müdiresi Zeynep Baban aracılığı ile sitemize gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mardin'de eğitim alanında yaşanan derslik sıkıntısının giderilmesi noktasında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile olduğu gibi mevcut bakanımız Sayın Nimet Çubukçu ile de defalarca görüşmüş, her iki bakanımızla da yapılan görüşmelerde Mardin’deki dersli açığına dikkat çekerek yeni okulların yapılması yönünde taleplerde bulunmuştur.

Yapılan temasların yanında, Kızıltepe kaymakamlığı ve Mardin Valiliği’nin de resmi yazılarıyla desteklenen talepler doğrultusunda; Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile 2008 Temmuz ayında yapılan görüşmeler olumlu neticelenmiş ve Milletvekilimiz, Sayın bakan Unakıtan'ın himaye ve destekleriyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürülüğü’nden Kızıltepe’ye kurum adına bir lise yapılması talebinde bulunmuştur.

Kurum yetkililerince değerlendirilen ancak daha önceden Mardin’de Milli Piyango İdaresi tarafından bir lise’nin yapıldığını, kurum tarafından alınan karar gereğince “Aynı il’de ikinci bir okul yapılamaz” yönünde alınmış bir prensip kararı olmasının hatırlatılası üzerine Sayın Milletvekilimiz Halit Demir, Kurum tarafından alınan prensip kararının bir kereliğine Kızıltepe'deki mevcut aciliyet durumu ve Mevcut 70 kişilik dersliklerin yoğunluğundan eğitim kalitesini olumsuz etkilendiği gerekçesi öne sürülerek yeniden Bakan Unakıtan ve kurum yetkilileriyle tekrar ve ısrarla görüşerek, Milli Piyango İdaresi tarafından; Kırşehir iline yapılması kararlaştırılan 24 derslikli lise’nin yeri Kızıltepe ilçesi leyhine yeniden düzenlenerek yeniden karar altına alınmasına vesile olmuştur.

Alınmış olan karara rağmen geçen zaman zarfında İilçedeki çarpık yapılaşmadan sebep okulun yapılabileceği yer temini konusunda sıkıntılar yaşanmış ancak son olarak İlçe kaymakamlığımız ve Mardin Valimiz Sayın Hasan Duruer’in konunun önemine binaen ısrarlı çalışmaları neticesinde okulun inşa edileceği yer tespit edilmiştir.

Böylece Milli piyango İdaresi tarafından ilk defa bir ilde ikinci bir lise yapımı konusunda gerekli protokoller, milletvekili arkadaşlarımız Cüneyt Yüksel, Gönül Bekin şahkulubey, Sayın Valimiz Hasan Duruer, Belediye Başkanımız Av.Beşir Ayanoğlu ve Milli Piyango İdaresi yetkililerinin hazır bulunduğu törende imzalanmıştır.

24 Derslik, 300 öğrencilik potansiyele sahip tam donanımlı bir Pansiyon ve Spor alanlarıyla birlikte ilçemize yapılacak olan Lise ile ilgili diğer teknik başlıklar siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla daha sonra paylaşılacaktır.

Eğitimin önemini bilen ve bu hedefle aşındıracak kapı bırakmayan Milletvekilimiz Mehmet Halit Demir, Mardin’in eğitim seviyesinin yükseltilmesi yolunda derslik açığının önemli bir sorun olarak ortada durduğunu, Bu sorunu önce derslik sayısı açığını ve bu paralelde öğretmen açığını da mümkün olabildiği kadar en alt kademeye çekebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Yeni yapılacak lisenin ilimizin gençlerine ve geleceğine hayırlar getirmesini temenni eden hepinize saygılar sunarız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum