20 Kasım 2009

Öğrecilere Mardin’i Tanıma Fırsatı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/mardin(9).jpg
Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği’nin hazırlayıp yürüttüğü “Kültür Elçileri Projesi”
ile Mardin’de bulunan okullardan seçilen öğrenciler, Mardin ve ilçelerindeki tarihi mekanlarını yakından tanıma fırsatı buldular.
Yapılan bu gezilerde öğrenciler, deneyimli öğretmenler tarafından bir yandan bilgiler verildi, bir yandan da eğlendirildi. Mardin, Midyat, Savur ve Nusaybin ilçelerinde bulunan çok sayıda mekanı yerinde görüp ve bu mekanlar hakkında rehberler tarafından eğitici bilgiler verildi.
Bir hafta boyunca Mardin ve ilçelerinde bulunan camiler, Medreseler, türbeler, tarihi çarşılar, müzeler ve kiliseleri gezen öğrenciler memnuniyetleri gözlerinden okunuyordu. Bir çok öğrencinin Mardin ve ilçelerinde bu kadar mekanın varlığından haberdar olmadıklarını isimlerini bile duymadıklarını söyledi.
Öğrenciler, bu geziden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, projeyi gerçekleştiren Kültür Turizm ve Tanıtım Derneğine başta dernek başkanı Şehmus Dinçer olmak üzere bütün dernek üyelerine teşekkür etti.
Bir hafta boyunca hiç durmadan tarihi mekanları dolaşan öğrenciler, yapılan gala programında tüm yorgunlukarını müzik eşliğinde halay çekerek ve eğlenerek unuttular.
Galaya Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Belediye Başkan ardımcısı Murtaza Varlık, Sabancı Müzesi Müdürü, Kültür Turizm ve Tanıtım Başkanı Şehmus Dinçer ve Dernek üyeleri katıldı.
Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Der-neği SODES programı çerçevesinde yürütülen kültür elçileri projesi yapılan sertifika töreni ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum