6 Kasım 2009

SunExspress, Mardin Semalarında...

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Mardin'e direkt seferler başlatan SunExspress, ilk seferini İstanbul Mardin, Mardin İstanbul karşılıklı olarak gerçekleştirdi.

Akşam Saatlerinde Mardin Hava alanına inen SunExspress’e ait ilk seferi gerçekleştiren uçak tam doluluk oranı ve taşıdığı yolcularla birlikte Saat 17. 25 sularında Mardin Hava alanına indi.

Mardin ile İstanbul Sabiha Gökçen arasındaki ilk aktarmasız uçuş SunExpress’le başladı.

Türkiye’nin en yaygın bölgesel uçuş ağına sahip özel havayolu şirketi SunExpress 2009-2010 kış tarifesi kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen ile Mardin arasında aktarmasız uçuşlarına başladı.

Mardin'e ilk uçuşunu yapan SunExpress Hava Yolları'na ait 160 kişilik uçağın yolcuları, karanfillerle karşılandı. 5 Kasım Perşembe günü saat 15:10’da kalkan ilk uçak Mardin’e inişinde SunExpress bölge müdürü Şeyhmus Özkan ve hava alanı yöneticileri tarafından karşılandı. İstanbul Sabiha Gökçn’den Mardin’e direkt sefer düzenleyen ilk havayolu şirketi olan SunExpress’in uçuşları Perşembe ve Pazar günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. SunExpress Hava Yolu Bölge Müdürü Şeyhmus Özkan, İstanbul'dan Mardin'e ilk direk uçuşu yapmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. İlk kez kendi firmaları tarafından Mardin'den İstanbul'a ve İstanbul'dan Mardin'e uçuş yaptıklarını belirten Özkan, "Mardin'e yaptığımız bu ilk uçuş, hem Mardin halkı için hem de bölge halkı için büyük bir önem arz etmektedir. Mardin gibi dünyada yıldızı parlamaya başlayan ve dünya kenti olmaya aday bir şehre ilk kez İstanbul'dan direkt uçuş yapmak bize nasip oldu. İstanbul'dan Mardin'e olan seferlerin arttırılması için çalışmalarımıza devam ediyor."dedi.

Mardin'in geçen yıllardan bu yana mutlu bir gününü daha yaşadığını söyleyen Havaalanı Müdürü Vedat Sayın ise, turizm merkezi halin gelen Mardin’e THY, Anadolu Jet ve Pegasus’tan sonra SunExpress’in de tarihi kente sefer koymasının sevinci içerisinde olduğunu söyledi. Sayın Havaalanın önce akşam inişlerine hazır hale getirildiğini daha sonra ise SunExpress’in akşam saatlerinde uçak seferi koyduğunu hatırlatan Sayın, “Mardin’e haftada daha önce 17 sefer düzenlemekteydi. SunExpress’le birlikte bu sayı 19’a çıktı. Vatandaş yoğun bir ilgi gösterdi. Mardin, turizm açısından dünya gündemini meşgul etmeye başlayan bir kent. Bu özelliğinden dolayı Mardin’e olan yoğun ilgi gün geçtikçe devam ediyor."şeklinde konuştu.

SunExpress’in iç hat bilet fiyatları her şey dahil 49’TL’den başlıyor. Yolcular biletlerini SunExpress’in www.sunexpress.com adresindeki internet sitesinden ve 444 0 797 numaralı çağrı merkezinden satın alabiliyor.

Kadir ÜRÜNDÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum